Без памет сме загубени, а културното наследство е онази част

...
Без памет сме загубени, а културното наследство е онази част
Коментари Харесай

Министър Тодоров откри две изложби за чудесата на България в Букурещ

„ Без памет сме изгубени, а културното завещание е онази част от нашата памет, която ни кара да се усещаме горди. “

Това съобщи министърът на културата Найден Тодоров в българското посолство в Букурещ, където нощес дружно с министъра на туризма Евтим Милошев откриха изложбите „ Бранд България – страна на чудесата “ и „ България от птичи взор “.

„ Проблемите на съвремието се дължат на това, че забравяме предишното. Забравяме чудесата на нашето минало, които би трябвало да ни карат да се усещаме горди и да се борим за оцеляването на нашата цивилизация. Без минало нямаме бъдеще “, безапелационен бе министър Тодоров.

По негово мнение всички страни от балканския район образуват едно огромно международно завещание и по тази причина е значимо всички страни от Балканите да покажат своето завещание следващата година в София, когато страната ни ще бъде хазаин на 47-ата сесия на Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО . Министър Тодоров предложения гостите на двете изложения да посетят онлайн България, с цел да видят повече от чудесата на България.

Изложбите съпътстват годишната Среща на върха на организацията „ Европа Ностра “ в Букурещ под патронажа на румънския президент Клаус Йоханис . Специални посетители на събитието в българското посолство бяха Пийт Яспърт , вицепрезидент на „ Европа Ностра “, както и представители на организацията от разнообразни страни. На откриването на изложбите участваха още представители на държавното управление в Румъния, ръководителят на Общество „ Културно завещание “ Славка Бозукова , депутатът от българското национално малцинство в румънския парламент Георги Наков , както и представители на други дипломатически задачи в Букурещ.

Специално за откриването на изложбите постройката на посолството беше осветена в цветовете на българския трикольор , а събитието бе съпроводено от къса фолклорна стратегия, изпълнена от състав „ Кукери “ от Русе.

Организатори на проявата са Общество „ Културно завещание “ , което е българският представител на най-голямата европейска организация за запазване на културното завещание „ Европа Ностра “, както и посолството на България в Румъния.

МО не откри дупки в оградата на границата с Турция след огледа с хеликоптер

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР