Без окончателно разбирателство около актуализацията на бюджета за тази година

...
Без окончателно разбирателство около актуализацията на бюджета за тази година
Коментари Харесай

На експертния коалиционен съвет: Партньорите не се разбраха за бюджета

Без дефинитивно съгласие към актуализацията на бюджета за тази година завърши следващият експертен съдружен съвет, който се организира в Министерството на финансите.
Вчера то разгласява предлагането си за смяна в Бюджет 2022, където се включват редица антикризисни ограничения, съобщи БНР. Финансовите специалисти на ръководещата коалиция, множеството от които са депутати, обаче към момента имат забележки по тях.
Важно е да се означи, че най-вероятно се чака още един експертен съдружен съвет, на който да бъдат изчистени разликите. Това бе посланието от представители на "Продължаваме смяната ".
От „ Демократична България " направиха две оферти, които бяха признати от съдружните сътрудници, само че към момента чакат намиране на източник на финансиране. Едното бе обвързвано с продължаването на строителството на детски градини в София, изясни депутатът Ивайло Мирчев. А другото е обвързвано с подкрепяне на пътуващите в градския превоз.
„ Държавата да поеме цената на картите за градски превоз в цялата страна. Първоначалното предложение е това да е 50% от цената на картите. Тази мярка работи доста добре в Германия ", сподели Ивайло Мирчев.
Мерките, които предлага Демократична България, ще костват към 58 милиона лв., а всички утвърдени оферти ще бъдат финансирани от вътрешно разбъркване на доходи и разноски преди окончателното приемане на актуализацията, изясни Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ".
Основните рецензии на „ ИТН " са, че с актуализацията няма заложени промени, както бе дадено при започване на годината. Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански изрази вяра, че въпреки всичко предложенията на неговата партия ще бъдат признати сред двете четения на законопроекта.
От Българска социалистическа партия не разясниха експертните диалози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР