Без обществен транспорт остава след 1 януари догодина община Невестино,

...
Без обществен транспорт остава след 1 януари догодина община Невестино,
Коментари Харесай

Община Невестино остава без обществен транспорт от 1 януари

Без публичен превоз остава след 1 януари следващата година община Невестино, в която влизат 23 села. Досегашният транспортьор - кюстендилска компания, изпратила писмо до общината, с което уведомява, че стопира осъществяването на автобусните линии заради неефективност. 

До някои от селата като Ветрен, Раково, Страдалово да вземем за пример рейсът е спрян още от лятото на тази година. Сега това следва и за останалите по-големи села. Общината провела търг за отдаване на линии до отдалечените села при започване на ноември, явили се две компании, само че се отказали от състезанието, макар че на тримесечие на превозвача се заплаща дотация от 3 829 лв.. 

От общинската администрация изпратили писмо до регионалния шеф на Кюстендил Виктор Янев за предприемане на незабавни ограничения. Общината желае да й се даде право да подписа контракт с транспортьор по обособени автобусни линии - за по-населените места. За по-малките вероятно ще се обезпечи рейс веднъж месечно. Отговор на това искане от регионалната администрация към момента няма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР