Без нови попълнения ще замине ЦСКА-София за първия си лагер

...
Без нови попълнения ще замине ЦСКА-София за първия си лагер
Коментари Харесай

Новите в ЦСКА-София пристигат директно в Турция

Без нови попълнения ще замине ЦСКА-София за първия си лагер в турския курорт Анталия от 6 до 17 януари. Там обаче към тима ще се причислят трима състезатели, като двама от тях ще изкарат експериментален интервал, а един ще дойде с подписан контракт. Зимната селекция ще продължи до края на месеца. Практиката на Бруно Акрапович най-често включва проби преди привличането на даден играч, само че въпреки всичко босненецът ще се довери и на мениджърското и скаутско звено в клуба.

Всички налични футболисти ще пътуват за първия лагер и ще получат късмет да бъдат част от състава през пролетния полусезон. Това удостовери Акрапович пред " Тема Спорт ". Дори играчи, които на практика не попадаха в сметките на босненеца, откогато той пое отбора на 11 ноември, към този момент няма да бъдат преотстъпвани или освобождавани, а ще им се даде още една опция.

" Първо ще преценим и ще създадем сметка за футболистите след медицинските и кондиционни проби. Искам ги всички на първия лагер. Досега нямах толкоз време да се занимавам с такива неща, в този момент то ще бъде повече. Тренировките ще са структурирани по различен метод, по-трудни са и ще се види на 100% кой заслужава да играе повече. Феърплей и еднакъв късмет за всички ", съобщи Акрапович.

Това в най-пълна степен се отнася за централния бранител Нуно Томаш, чийто наем във финландския КуПС Куопио изтече в края на ноември и от този момент нямаше изясненост към бъдещето му. Договорът на португалеца с ЦСКА-София е до лятото на 2022 година.

" По принцип, когато наемът на един състезател свърши, той би трябвало да пристигна в тима. От него зависи по какъв начин ще се показа. Ако остава при нас, няма по какъв начин да не тръгне за лагера, с цел да може да преценява качествата му. Всички играчи би трябвало да ми покажат, че заслужават да са в състава и че не мога без тях. Същото важи и за него ", разяснява Акрапович обстановката с Томаш.

Сред състезателите, които играха по-малко в края на есента и чакат шанса си, са още крилото Митко Митков и нападателят Тонислав Йорданов. Първият получи късмет за изява за купата против Ботев (Ихтиман), когато бе пуснат като бек. По-сложна е обстановката с 22-годишния Йорданов, който има единствено 5 игрови минути през есента и се чака да се раздели с отбора през зимата. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР