Без никакво съмнение Българското председателство на Съвета на ЕС е

...
Без никакво съмнение Българското председателство на Съвета на ЕС е
Коментари Харесай

Испанският премиер Рахой: Българското председателство на Съвета на ЕС е едно от най-успешните

Без никакво подозрение Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е едно от най-успешните. Това сподели испанският министър председател Мариано Рахой на брифинг след срещата с премиера Бойко Борисов.

„ Темите, които са включени в европейския дневен ред, са от голямо значение за бъдещето на всички нас “, разгласи той. „ С Бойко Борисов говорихме за чудесното положение, в което се намират връзките ни. Хилядите българи, които живеят в Испания, са прелестен образец за интеграция в испанското общество “, уточни испанският министър председател.

„ Испания е на 8-мо място във взаимоотношенията си с България. Износът и вносът ни не престават да се усилват. Търговските ни връзки са все по-интензивни. Ще продължим да работим, с цел да се резервира тази наклонност и в бъдеще “, посочи той. „ Испания и България са доста ефикасни в битката против проведената престъпност “, сподели още Мариано Рахой.

Финалната декларация след срещата е неутрална във връзка с въпросите, които ни безпокоят, благодаря за напъните на Бойко Борисов, тъй като ни дава опция да я подкрепим, сподели Рахой.

„ По отношение на наличието ми на срещата на високо ниво мисля, че решението, което беше взето, да не се участва, е най-съгласуваното с постоянно заявяваното от няколко години насам “, съобщи той. „ Испания постоянно е поддържала градивна позиция във връзка с Западните Балкани “, разгласи Мариано Рахой. „ Днес заявих на българския министър-председател Бойко Борисов, че ще поддържа всички ограничения, които способстват за развиването и стабилността на района “, съобщи той. „ Високо ценим усърдието, с което работи министър-председателят на България. Той постоянно може да разчита на помощта на нашата страна “, сподели още испанският министър председател.

Позицията ми е тази, която се пази от българския министър председател Бойко Борисов. Това сподели испанският министър председател Мариано Рахой за ограниченията в пакета „ Мобилност “, против които стачкуват българските превозвачи.

„ Мисля, че това е в линия на това, от което се нуждаят превозвачите ни и на това, което се диктува от разсъдъка “, посочи той. „ Това е инструкция, която сега се разисква в Екологичен потенциал. Има една част, която остана висяща. Не се реализира единодушие сред членките на Европейски Съюз. Това е въпрос, който ме безпокои, за мен той е значим “, сподели още Мариано Рахой.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР