Без никакъв дебат комисията по правни въпроси прие на първо

...
Без никакъв дебат комисията по правни въпроси прие на първо
Коментари Харесай

Правната комисия прие на първо четене промени в закона за защита от домашното насилие

Без никакъв спор комисията по правни въпроси одобри на първо четене три законопроекта за отбрана от домашното принуждение. Предложенията на Българска социалистическа партия бяха подкрепени с 17 гласа " за " и 4 - " срещу ", промените на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " събраха 15 гласа " за ", 4 - " срещу " и 2 - " въздържал се ", а законопроектът на " ИТН " - 11 " за " и 9 " срещу ".

Приетите текстове на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " плануват кръгът на предпазените лица да се усили, да има повече ограниченията за отбрана от домашно принуждение, като се вкарват процедури и стратегия за предварителна защита от домашно принуждение. Предвижда се основаването на национална база данни на случаите на домашно принуждение, както и на обединен народен орган, който да координира, възнамерява и управлява използването на другите политики.

 " Не са просто имена ": кои незабавни промени могат да оказват помощ против домашното принуждение
Проектът на Българска социалистическа партия планува увеличение на спешните центрове за потърпевши и жертви от домашно принуждение, а на " ИТН " - основаването на Национален указател на актовете на домашно принуждение и Регистър на незабавните повиквания.

Първите два законопроекта. Поведението на партиите провокира, интензивно от новите ужасяващи случаи с жертви. През март служебните министри на правораздаването и на вътрешните работи подписаха меморандум за партньорство в отбрана на потърпевшите от домашно принуждение, съгласно който те да бъдат улеснявани от страната да получават безвъзмездна правна помощ. Вследствие на това част от политическите сили сложиха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР