Без мравки у дома и в градината с домашни средства

...
Без мравки у дома и в градината с домашни средства
Коментари Харесай

Домашни средства срещу мравки

Без мравки вкъщи и в градината с домашни средства

Мравките са извънредно умни, проведени и играят значима роля в природата.

Но могат да бъдат и огромни вредители, които нахлуват в дома ни. Обикновените захарни мравки могат да обхванат в кухненските шкафове и да носят храна от там, само че също по този начин могат да построят дом за себе си във вашия дом!

Под плочките мравките намират отлични условия за това. Там те построяват тунели и пътека до дома си. И като че ли това не е задоволително, тези дребни инсекти могат да решат да се заселят там.

Представяме ви няколко гениални метода да се отървете от мравките!

Защитна система с мирис на канела
Мравките са чувствителни към миризмите – доста типове мравки имат към пет пъти по-чувствителни обонятелни рецептори от хората. Използвайте това във ваша изгода в битката с тези натрапници!

Много хора обичат миризмата на канела, само че мравките не харесват тази фалшификация. Има масла с мирис на канела, само че можете да да употребявате смляна канела.

Поставете половин чаена лъжичка канела или масло от канела в чаша вода. Потопете памучна топка във водата и откакто я извадите, я поставете там, където живеят мравките. Повтаряйте това един път дневно, до момента в който мравките изчезнат.
Друг съвет е да поставите канелени пръчици на вратите, прозорците и други входове в дома.

Можете също по този начин да смесите канелата с вода и да съхранявате в спрей бутилка. Използвайте го на всички места, където видите мравки.

Лют червен пипер
Високата доза пикантен червен пипер ще унищожи мравките.

Кипнете огромна тенджера с вода – колкото по-голяма, толкоз по-добре. След това, прибавете щедро пикантен червен пипер.

Отворете вратата и изсипете сместа там, където видите дупки, пукнатини или живи мравки.

Оцет
Мравките надали биха се зарадвали, когато помиришат киселия оцет.

Смесете в равни елементи вода и оцет. Добавете няколко капки лимон и напръскайте.

Разклатете добре преди приложимост, по-късно напръскайте всички зони, където мравките се движат най-често. Правете това един път дневно, до момента в който изчезнат.

Вода
Ако намерите мравуняк, водата в действителност е задоволително положително решение, с цел да го унищожите. Сложете маркуча и поливайте мравуняка за към 10 минути, тъй че земята към него да е мощно напоена – повтаряйте това всеки ден, до момента в който мравките отидат другаде.

Премахнете следите
Мравките са склонни да се появяват още веднъж и още веднъж, колкото и да се пробвате да се отървете от тях. Но за какво е по този начин?

Едно от обясненията е, че мравките оставят следи от миризмата си, което може да притегли стотици нови мравки в региона.

Вижте още: Какво се случва при клинична гибел?

За да се отървете от тази миризма, вземете спрей бутилка и я напълнете с вода и оцет (50/50). Добавете няколко капки препарат за миене на съдове и напръскайте във всички дупки, первази и рамки на вратите, до момента в който почувствате, че сте съумели да унищожите всички следи от миризми.

Без мравки вкъщи с помощта на тези елементарни домашни средства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР