Без море: Хотелите по Черноморието пред фалит, плашат със затваряне.

...
Без море: Хотелите по Черноморието пред фалит, плашат със затваряне.
Коментари Харесай

Без море: Хотелите по Черноморието пред фалит, плашат със затваряне


Без море: Хотелите по Черноморието пред банкрут, плашат със затваряне. Голяма част от хотелиерите споделят, че няма да могат да устоят финансово. Хотелиери от курорта „ Златни пясъци “ са мощно обезпокоени за идния летен туристически сезон.

Голяма част от тях споделят, че няма да могат да устоят финансово и, че е належащо страната да предприеме незабавни ограничения за сектора. Дори се приказва за банкрути, съобщи NOVA NEWS.

Според Станислав Стоянов – зам.-председател на Съюза на хотелиерите на „ Златни пясъци “, споделя, че плануваните ограничения за повдигане на ДДС-то ще окаже отрицателно въздействие в бранша.

„ Все още не можем да се съвземем от пандемията. Ако 9% Данък добавена стойност не се резервира, това значи, че автоматизирано всички разноски ще скочат. Ние сме заложили Данък добавена стойност 9% в цените, в случай, че то се върне на 20%, облагите ще паднат. Има хотели, които може да разгласят неплатежоспособност “, изясни той.

По думите му сезонът се е свил, а наемането на фрагменти е станало все по-трудно. „ Няма чиновници, които имат предпочитание да обслужват туристи за късия интервал на претовареност, който предлагаме. Заведенията имат огромни разноски, свързани с енергийните запаси. Няма да можем да си покриваме разноските, в случай че помощта за туризма отпадне “, уточни Стоянов.

Според него по предварителни изследвания най-рано след средата на юни ще дойдат първите туристи. „ Губим крилата на сезоните, интензивният сезон е юли-август. Това значи стесняване на заетостта. Очакваме туристи от Румъния, Полша, Сърбия и Германия, откъдето е още доста едва записването. Загубихме чартърните полети с безучастие от страната – обещавахме 35 евро на седалка, само че това не се осъществя “, разкри той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР