Без много емоции, но и без изненади започна дебата в

...
Без много емоции, но и без изненади започна дебата в
Коментари Харесай

Без емоции и изненади правна комисия се зае с НПК

Без доста страсти, само че и без изненади стартира дебата в правната комисия по измененията в Наказателнопроцесуалния кодекс, които касаят въвеждане на механизъм за надзор над основния прокурор Иван Гешев и заместниците му . Законопроектите бяха показани от служебния министър Крум Зарков, като това не му е за първи път.

, а за мнение даде думата на една от заместничките си. Красимира Филипова съобщи, че е срещу импортирания от Министерски съвет законопроект за промени в Наказателно-процесуален кодекс и изложи за следващ път претекстовете - механизмът за следствие на основния прокурор опонира на съществени конституционни правила - противоконституционен е, разкритикува Филипова. Тя видя проблем и в процесуалните съществени усложнения в останалите правила в Наказателно-процесуален кодекс.
 Крум Зарков: Диагнозата е ясна, време е за лекуване
Крум Зарков: Диагнозата е ясна, време е за лекуване

Зарков ще се бори цялата истина по случая Гешев - Сарафов да бъде разкрита

Заместник-ръководителя на Националното разследване Ясен Тодоров попита депутатите кой ще образува досъдебното произвеждане против основния прокурор. Той е изумен от предлагането да се освобождава предварително основния прокурор не със 17, а с 14 гласа. Хубаво е да има консенсус при избор на основния прокурор или за неговото освобождение, настоя Тодоров.

Той недоумява още дали архитектурните дейности по следствието на основния прокурор и заместниците му ще стартират с акт на ръководителя на наказателната гилдия на Върховния касационен съд (ВКС). Един углавен развой би трябвало да завърши там във Върховен касационен съд - коя ще е касационната инстанция, която ще се произнесе дефинитивно и няма ли да има огромен спор, в случай че това следствие стартира от там, сподели Тодоров.

Той запита още от кого ще се образува досъдебното произвеждане против основния прокурор. Много желая да чуя от кого ще се образува досъдебното произвеждане, настоя още един път Ясен Тодоров

Той разяснява и другите промени , касаещи правосъдния надзор върху отводите за формиране на досъдебни производства. Според Ясен Тодоров всички тези благоприятни условия на съда да управлява прокуратура в досъдебното произвеждане са налице, когато има формирано досъдебно произвеждане. Няма по какъв начин да има правосъден надзор върху нещо, което не съществува в правния мир, изясни той.

По думите му в системата на прокуратурата съществуват способи за инспекция за отводите за формиране на досъдебно произвеждане.

Адвокат Ина Лулчева от Висшия адвокатски съвет съобщи, че няма възражения по отношение на импортирания законопроект , поддържа го и съгласно нея следва да бъде признат на първо четене. Не може да се приказва за изключително и дискриминационно решение, по думите ѝ. Адвокат Лулчева поддържа и новото схващане за обжалване на отводите за формиране на досъдебно произвеждане, като има съображения по отношение на размера на случаите, в които да бъде позволено обжалване.
 Даниел Митов: Митология е въздействието на Борисов и в правосъдната система
Даниел Митов: Митология е въздействието на Борисов и в правосъдната система

Съставът на Военновъздушни сили би трябвало да се обнови
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР