Без медал за България завърши индивидуалния многобой на световното първенство

...
Без медал за България завърши индивидуалния многобой на световното първенство
Коментари Харесай

Шефът на МОК с висока оценка за домакинствата ни на трите световни първенства

Без орден за България приключи самостоятелния многобой на международното състезание по художествена гимнастика в София. Катрин Тасева остана пета. Дина Аверина от Русия завоюва купата пред погледа на президента на МОК Томас Бах.

В " Арена Армеец " преди минути приключиха финалите в самостоятелния многобой. Красивата конкуренция бе изгледана от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

По-рано през днешния ден той даде висока оценка за семействата на България на трите международни шампионати по волейбол, художествена гимнастика и гребане на срещата с премиера Бойко Борисов.
Томас Бах: Имах доста продуктивна среща с вашия министър председател, който е огромен другар на спорта. Заедно с него и с министъра на спорта обсъдихме голямото усъвършенстване в инфраструктурно отношение, което виждам в страната ви. Страната ви слага олимпийски връх с семейството на трите международни шампионати. Министър-председателят Борисов имаше куражът да предложи България за хазаин на Младежките зими олимпийски игри през 2024. Разговорите ще стартират още идващия месец на идните игри в Буенос Айрес.
Президентът на МОК бе почетен с почетното звание „ лекар хонорис идея “ на Националната спортна академия.

Бах дефинира срещата си с българските олимпийци в Националната художествена изложба като най-паметния миг от визитата му у нас. Специални поздравления получи двукратния олимпийски първенец Боян Радев, за изложената сбирка от картини по случай 50-годишнината от втората му олимпийска купа.

Утре Томас Бах ще бъде посетител и на Световното състезание по гребане в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР