Без извънградски автобуси днес Проблемът се предизвиква от един превозвач,

...
Без извънградски автобуси днес Проблемът се предизвиква от един превозвач,
Коментари Харесай

Беливанов: Проблемът с транспорта в областта трябва да...

Без извънградски рейсове през днешния ден

Проблемът се провокира от един транспортьор, а решението му е от компетенциите на регионалната комисия по превоз и регионалния шеф, сподели пред публицисти през днешния ден кметът на община Хасково Добри Беливанов. Изявлението е във връзка оповестената стачка от страна на компания транспортьор, отказваща да извърши днешните си курсове в общинската пътна мрежа поради един изместен час на потегляне на рейс от село в община Минерални бани.

Предложението за пренасяне тутакси на потегляне е обещано от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и е подкрепено от кмета на община Хасково. „ Подкрепих предлагането на сътрудника си, тъй като той ме увери, че това е в полза на хората от неговата община. Дали това е по този начин обаче трябваше да реши Областна транспортна комисия “.Кметът напомни, че в началото председателстващата комисията зам-областния шеф Стефка Здравкова е гласувала “въздържал се “, с което предлагането не се приема. След това обаче Здравкова е поискала прегласуване и е гласувала „ За “, с което утвърждава предлагането за смяна в транспортната скица.

„ Областният шеф е този, който може да одобри или не протокола от съвещанието на Областната транспортна комисия “, акцентира Добри Беливанов.

Той добави,че след заканата на превозвача в петък за всеобщо прекъсване на автобусните линии в община Хасково изпълнявани от засегнатия транспортьор, кмета е внесъл до регионалния шеф искане за ново съвещание на Областната транспортна комисия, на което да бъдат изслушани причините и на превозвача и на община Минерални бани, която упорства за промяната. „ Считам, че регионалният шеф е този, който би трябвало да реши проблем в регионалната транспортна скица “.

Кметът отхвърли обвиняванията, че предлагането за смяна, което е разгледала Областната транспортна комисия е трябвало първо да бъде гледано в общинската транспортна комисия „ Ако не е спазен реда за предложение за какво тогава е позволено за разглеждане и гласоподаване от Областната транспортна комисия? “.

Добри Беливанов сподели още, че съгласно чл.6 на „ Наредбата за одобряване на транспортни схеми и реализиране на публичен транспорт на пасажери с рейс “ предложенията за смяна се вършат от кметовете, а зародилите разногласия се вземат решение от Областния шеф съгласно чл.11 алинея 2 от тази разпоредба.

На въпрос дали ще бъдат наложени наказания към превозвача поради неизпълнени курсове, кметът съобщи, че ще се спазят дейностите планувани от закона в сходна обстановка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР