Без градивната сила на информацията не можем да говорим за

...
Без градивната сила на информацията не можем да говорим за
Коментари Харесай

Държавният глава: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

„ Без градивната мощ на информацията не можем да приказваме за напредък. Но не би трябвало в никакъв случай да забравяме, че информацията може да има и голям унищожителен резултат и накъде ще насочим тази информация и по какъв начин ще я използваме, зависи от нас “. Това съобщи президентът Румен Радев, който бе посетител на конференцията „ 20 години / Dir.bg: THE NEXT BULGARIAN WEB “.

Президентът се обърна към гостите на форума и ги прикани да не не помнят голямата социална отговорност на медиите. „ Нека не забравяме, че лъжата постоянно е платежоспособна и дори звучи безапелационно. Но сметката най-после плащаме всички ние “, уточни Румен Радев.

„ Днес информацията е най-изобилната, само че и постоянно най-дефицитната стока. Тя ни залива отвред и в това време постоянно изпитваме недостиг на навременна, достоверна и потребна информация. Аз персонално смятам, че тези несъгласия ще се задълбочават в бъдеще “, уточни президентът.

По думите на президента качествените онлайн медии не са единствено бизнес, а идея и прикани за недопускане на превръщането на медиите в агитационен рупор. „ Журналистиката абдикира от задачата си да бъде " непрекъснато работещ парламент " - по определението на Йосиф Хербст, и се трансформира в пиар инструмент на властта “, съобщи още Румен Радев.

„ Преди 20 години онлайн медиите бяха просто занятие за визионери, само че надали и те са прогледнали надалеч в бъдещето и са очаквали това, което се случва през днешния ден. Кой би позволил, че след години истината ще се дави в море от подправена информация, че бързината ще вземе превес над достоверността, че думите ще изгубят борбата с облика, че шарлатани ще наемат войска от полуграмотни тролове за да дискредитират хрумвания и хора “, акцентира още в изявлението си на форума президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР