Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има!

...
Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има!
Коментари Харесай

Борисов в Кърджали: Правителство без ГЕРБ в следващия парламент не може да има

Без ГЕРБ държавно управление в идващия парламент не може да има! Това акцентира водачът на партията Бойко Борисов пред следващата претъпкана зала, този път в Кърджали. Водач на листата на партията в региона е някогашната шефка на 45-ото Народно заседание Цвета Караянчева.

Борисов акцентира, че Политическа партия и Демократична България приказват безумия, а въпреки някои от водачите им да са управлявали 360 дни, по този начин и не са се научили по какъв начин работи страната. И въпреки да е безапелационен, че без ГЕРБ кабинет няма да има, той разви и антитеза на концепцията на Кирил Петков и Атанас Атанасов, че ще създадат държавно управление на малцинството.

„ Плюс-минус към половин % разлика. По 60 или 80 депутата. Те са в цялостна изолираност – не могат да работят с „ Възраждане “, с Движение за права и свободи, с никого. По тяхната логичност не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата. И ще вършат държавно управление на малцинството, другите да ги поддържат. Това е гибелен акт за тях. Приемам, вкарват държавно управление, гласуваме го, без наше присъединяване. Но развъртвам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат държавно управление, наслада, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите. Кой ще ни накара да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна “, закани се Борисов. И изясни, че ГЕРБ ще блокират бюджета, до момента в който не видят в него пари за обещаното от Кирил Петков – наземно метро сред Казанлък и Стара Загора, 5 моста на Дунав, три тунела и 4 автомагистрали. Към техните обещания ще се прибавят и околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали.

 ГЕРБ/СДС

„ Как ще работят по този метод? Защо си лъжат гласоподавателите? Как ще си създадат кворум? Всеки ден надзор, в знамение ще се видят. Това не е положително за страната, би трябвало разсъдък. Трябва постоянна коалиция сред евроатлантическите партии, която да ръководи с болшинство в Народно събрание. Всичко останало е неистини, химера и няма да стане “, безапелационен е някогашният министър председател.

Бойко Борисов извика на сцената репресираните около изборите български мюсюлмани, които бяха задържани преди него. „ Те са част от нашата листа, те първи понесоха удара на тези самозабравили се хора. Ако имаха малко ум, щяха да наградят каквото бяхме почнали и да го създадат по-хубаво “, нападна той управлявалите след него. „ И да се плашите, няма да го показвате. Не са толкоз страшни, повярвайте “, обърна се към своите, които бяха атакувани от предходната власт. „ Докладът опроверга лъжите на Асен Василев, че от Съединени американски щати ни плашат. Докладът споделя, че те са правили закононарушения по работа “, добави той.

Лидерът на ГЕРБ означи и рецензиите за свободата на словото у нас и нападна медиите, че не задават задоволително въпроси през последните няколко години.

„ Антон Тодоров, също публицист, намек направи към публицист и аз го извадих от народен представител. А в този момент – свалете, те смъкват, „ кой видял-видял “. Това са демократите. А по какъв начин се финансират – през „ Нексо “ стотици хиляди. Мълчание, за какво? По-готини ли са, по-хубави ли са? Кой ви плаши бе, хора. Кой плаши медиите? Пеевски го няма, разпродаде ги. Кой? Кой? Кой? Кой? Пеевски го няма. Кой е новият Пеевски, май има други олигарси, които им дърпат конците, и то далече-далече по-лошо от минало време “, обърна се той към медиите.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж прикани за етническа приемливост и напомни, че за първи път в историята български мохамеданин, Вежди Рашидов, е бил ръководител на Народното събрание. Кметовете в никакъв случай не съм ги делил, посочи някогашният министър председател. И даже описа по какъв начин Цвета Караянчева му се оплакала, че мъчно ще повдигнат кмет в някои обитаеми места, тъй като извършил всичките им претенции, а Движение за права и свободи пък се хвалели, че те са съдействали. „ От Освобождението не бе правена черква и манастир тук, Перперикон – хубост. Колко неща сме създали. Училищата, гимназиите, с цел да станат санирани, хубави. И това е общ резултат, на разговора има резултат, без значение какъв е кметът. Никога не съм ги делил. Ние сме го правили, тъй като там живеят хора “, изясни Борисов.

След всички цялостни зали, които го посрещат на всички места в страната, водачът на ГЕРБ е уверен, че партията има същинско ядро, което има вяра и прави оценка направеното. „ създали сме неточности – поправяме си ги. Затова е значима етническата приемливост. Всички сме българи, имаме идентични права “, акцентира той.

„ Летим стремглаво надолу. 2 година цялостна съсипия. Дойдоха вносни политици, които взеха страната на концесия. Получихме двуцифрена инфлация, продънен бюджет, високи, галопиращи цени, спрени инфраструктурни планове, автомагистрали във фризера, 10 пъти по-висока цена на тока “, изброи лидерката на листата. „ Полицейският ботуш на Рашков бе употребен за репресии и кавга с съперника. Ние сме тук, ние сме мощни, тъй като сме дружно и тъй като сме на правата страна “, акцентира Караянчева. Тя се възмути, че и околовръстното на Кърджали не е готово, а ОВОС-а изтича скоро. Можеха за няколко месеца да свършат процедурите и да стартира работа, гневна бе тя.

Мен ме боли, а и всички вас, тъй като хората не живеят добре, заключи някогашната парламентарна шефка. Тя означи, че 80% от листите в региона, единствено и единствено да ги изпълнят, някои партии са докарали претенденти от цяла България.

„ Ние знаем какво желаят хората, тъй като сме при тях. Нашата листа е единствено от локални лица, хора, потвърдени в специалността си, работили отвън региона, взели участие в ръководството на страната. Те оказват помощ на хората в района с каквото могат “, сподели Караянчева.

Тома Биков, който гостува на съпартийците си, се спря на отчета на Департамента на Съединени американски щати. Според него това, което написа в него, значи, че „ Промяната “ е корумпирана и също така си е разрешила да използва политическо принуждение против водача на най-голямата партия. През последните 3 година доста хора, част от тях откровени мошеници, използваха тематиката с корупцията и правосъдната промяна, с цел да си изперат мръсните биографии, съобщи той. По думите му последната правосъдна промяна е била по времето на второ ръководство на ГЕРБ, тогава министър на правораздаването бе Христо Иванов, който давал изявленията, до момента в който депутати на ГЕРБ му писали текстовете, тъй като „ промяна не се прави с дървени философии и късане на ризи какъв брой сме почтени “.

Биков акцентира, че арестите на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са били единствено връхна точка на дълъг развой, почнал лятото на 2020 година със замеряне на институциите с яйца, със заливане на служители на реда със запалителни течности, с агитки, които желаеха да влязат в Народно събрание и водачи на „ Промяната “, които от заран до вечер обясняваха, че ГЕРБ би трябвало да бъде унищожена. „ Това се назовава вербално политическо принуждение, по-късно то стана институционално. В Кърджали бяха задържани наши членове, и то с похвала на вътрешния министър Бойко Рашков. Това се случи и в други градове с други наши членове. Съдът реши, че и тези арести са били противозаконни, напомни Биков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР