Без достатъчно вода, храна, ток и със затворени граници –

...
Без достатъчно вода, храна, ток и със затворени граници –
Коментари Харесай

Euronews от Газа: Как живеят хората, откъснати от света

Без задоволително вода, храна, ток и със затворени граници – хората в Газа чакат още филантропична помощ. Откъснати от външния свят, в този момент разчитат предимно на връзката онлайн. Но даже и тя е лимитирана.

 
Разбира се, че е рисково. Ракетите падат върху главите ни и през деня, и нощем. Не съм си заредил телефона. Къде да стане това? Да оставя ли децата ми на мрачно? Това закононарушение ли е? Кажете ми.
Зухаир Абу Обаид, гражданин на Газа
В тежка обстановка сме. Какво да кажем? Молим се на Аллах, това ни е задоволително. Няма интернет. Преди следяхме новините на телефоните си, само че в този момент е невероятно. Няма къде да ги заредим, с цел да следим каквото и да било. Дойдох в офиса на Червения полумесец да заредя телефона, по тази причина съм тук.
Ислам Ага, жителка на Газа
Всичко тук е спряло. Няма нищо, което да ни помогне. Поне тук можем да заредим мобилните си телефони, да поживеем малко. Искаме да живеем.
Ахмед Калаб, гражданин на Газа

След като Хамас стартира военна интервенция против Израел, еврейската страна разгласи цялостна обсада на Газа, където на към 360 кв. км територия живеят повече от 2 млн. души.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР