Без дебати беше прието предложението на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС

...
Без дебати беше прието предложението на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Забраняват износа на горива от руски петрол, от 1 март спира работата на “Лукойл” с руски нефт

Без диспути беше признато предлагането на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС за отпадане на дегорацията за съветски петрол, като от 1 януари 2024 година се не разрешава продажбата, доставката, прехвърлянето и износа към трети страни на нефтопродукти, създадени от съветски нефт.

От 1 март идната година пък се приключва дерогацията напълно и в страната няма да се внасят недопечен петрол и нефтопродукти с генезис Русия,а рафинерията Лукойл ще би трябвало да проработи напълно с нефт от други източници.

Припомняме, че ГЕРБ и „ Продължаваме промяната - Демократична България “ сеготовиха с общия законопроект за отпадане на дерогацията, който да удовлетворява и двете страни.

Текстът ще бъде импортиран в Народното събрание.Първоначално предлагането на ГЕРБ беше възбраната за импорт на съветския нефт да е от 1 януари, а от ПП-ДБ упорстваха дерогацията да отпадне сред 1 и 15 март.

Борисов изясни и какво е имал поради, когато е приказвал, че ще подаде оставка, в случай че ГЕРБ „ мръдне от позицията си “ след отхвърли от съветски нефт. По думите му това е означавало, че партията ще продължи да поддържа държавното управление, каквито и компликации да срещне след анулацията на дерогацията, а не съответно за периода изключението да бъде отстранено от 1 януари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР