Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което

...
Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което
Коментари Харесай

Парламентът освободи Карина Караиванова като председател на КФН

Без спор Народното събрание гласоподава оставката на Карина Караиванова, с което я освободи от поста на ръководител на Комисията по финансов контрол (КФН).

 © Карина Караиванова / БГНЕС
Вече стана ясно, че от 1 март 2019 година се чака Караиванова да се причислява към екипа на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), което стана и причина тя да се отдръпна от управлението на Комисията. Тя бе номинирана от Министерски съвет за представител на България в Съвета на шефовете на Европейска банка за възстановяване и развитие.

В рамките на днешното съвещание депутати утвърдиха и процедурни правила за избор на неин заместител. Съгласно тях предложенията могат да се вършат от народни представители или парламентарни групи в 7-дневен период, който стартира да тече от през днешния ден. 12 дни преди чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси всички документи ще бъдат обществено оповестени на интернет страницата на Народното събрание. Окончателният избор ще се реализира в пленарна зала, а за утвърден ще се смята този претендент, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР