Без ДДС за плодове и зеленчуци родно производство. Има ли

...
Без ДДС за плодове и зеленчуци родно производство. Има ли
Коментари Харесай

Ще падне ли наистина ДДС-то за българските плодове и зеленчуци? Ето точно за какво става въпрос

Без Данък добавена стойност за плодове и зеленчуци родно произвеждане. Има ли почва концепцията на земеделското министерство? Отговорът на този въпрос даде заместник-министър Чавдар Малинов в студиото на Нова телевизия.

" Не става въпрос за нулева ставка на Данък добавена стойност. Става дума за назад начисляване. Разликата е, че в последна сметка дължимият налог се резервира на 20%, само че в тази ситуация не се затормозяват земеделските производители да го заплащат. Ще ги заплати търговецът ". Това изясни той в предаването „ Здравей, България ”.

Според него тази смяна ще усъвършенства събираемостта на налозите. А сходно нещо към този момент било въведено за житените и техническите култури. А от Национална агенция за приходите дали позитивна оценка на това.

Това ще облекчи зеленчукопроизводството и ще направи българските производители по-конкурентноспособни. Това е пък мнението на Ивайло Иванов – зеленчукопроизводител от Долна Оряховица. Той отглежда домати, краставици и зелена салата. „ Цял живот се занимавам с това нещо. Така потеглих от Австрия да работя. Понеже съм носталгичен човек се прибрах тук и започнах да развъртвам този бизнес. Зеленчукопроизводството е допустимо най-хубавото нещо за момента. Първо – аз заплащам много Данък добавена стойност. Второ – не съм конкурентен. Ставка Данък добавена стойност няма в целия Европейски Съюз. Ако падне ДДС-то българския аграрни производител ще стане малко по-конкурентноспособен ", разяснява Иванов.

Зеленчукопроизводителят посочи, че заплаща 2-3 хиляди лв. Данък добавена стойност месечно. Продава продукция в супермаркет и има 4-5 сезонни служащи. Ако отпадне задължението му за възнаграждение на ставката той ще може да влага в семена, заплати на чиновници и други. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР