Без да имат конкретни доказателства, в сряда републиканците в Камарата

...
Без да имат конкретни доказателства, в сряда републиканците в Камарата
Коментари Харесай

Без доказателства републиканците в САЩ започнаха процедурата по импийчмънт срещу Джо Байдън

Без да имат съответни доказателства, в сряда републиканците в Камарата на представителите в Съединени американски щати гласоподаваха да бъде стартирана процедура по импийчмънт против сегашния президент Джо Байдън , заяви Ройтерс.

Байдън ще бъде разследван за това дали непозволено е съдействал на своя наследник Хънтър Байдън да усили благосъстоянието си. Белият дом отхвърля следствието като неподкрепено с обстоятелства и политически стимулирано.

Новината идва на фона на идните избори за президент на Съединени американски щати през 2024 година Байдън към този момент заяви, че ще взе участие на тях, където той ще се състезава с евентуалната номинация на републиканците - Доналд Тръмп . Тръмп беше първият президент в историята на Съединени американски щати, подложен на импийчмънт два пъти. Срещу него към момента се водят каузи.

Гласуването за започването на процедурата се организира три месеца, откакто републиканците импровизирано започнаха следствието против Байдън. Засега обаче те към момента не са разкрили доказателства.

Републиканците настояват, че Байдън и фамилията му са се облагодетелствали от дейностите му, когато той е бил вицепрезидент на президента Барак Обама от 2009 до 2017 година

Те са разкрили, че Хънтър Байдън е увещавал клиентите си, че може да им обезпечи достъп до кабинета на татко си - вицепрезидента. Републиканците обаче към момента не са показали доказателства, че Байдън е подхванал каквито и да било дейности, с цел да подкрепи тези бизнеси, или се е облагодетелствал финансово от тях.

" Няма доказателства в поддръжка на изказванията, че татко ми е взел участие финансово в моя бизнес, тъй като това не се е случвало ", сподели Хънтър Байдън в понеделник. Малко преди този момент той отхвърли да даде показания при закрити врата.

Доналд Тръмп е любимец за президентската номинация на републиканците. По време на своето президентство той беше подложен на импийчмънт два пъти от Камарата на представителите - един път през 2020 година и един път през 2021 година И двата опита се провалиха в Сената.

Същевременно против Хънтър Байдън са повдигнати две федерални обвинявания - че е излъгал, че не е употребявал опиати при закупуване на револвер, както и за неплащане на налози в размер на 1,4 млн. $.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР