Без да има характер на международна организация, форумът „16+1 излъчва

...
Без да има характер на международна организация, форумът „16+1 излъчва
Коментари Харесай

Борисов: Готови сме за активно сътрудничество с Китай

Без да има темперамент на интернационална организация, форумът „ 16+1 " излъчва мощни сигнали на непоклатимост, доброжелателност, съдействие, търсене на общи подходи и решения, уточни министър-председателят Бойко Борисов, представен от държавната пресслужба. В изявлението си на пленарната сесия на Срещата на водачите на страните от Централна и Източна Европа и Китай той означи, че провежданите срещи и одобряваните документи по самодейността са в унисон с концепциите и правилата на Европейски Съюз, като отвореност, равно отнасяне на всички и взаимна полза. По думите му, самодейността е принос към съдействието сред Европа и Китай и сред Европейски Съюз и Китай - посока, в която България ще продължи да работи и за в бъдеще.

Българският министър председател уточни, че след стартирането през 2012 година на механизма за постоянни срещи сред ръководителите на Китай и страните от ЦИЕ китайските компании са засилили наличието си в региона на инфраструктурата в този район. „ Разчитаме на китайското държавно управление дейното съдействие и двустранните ползи да намерят израз в прагматичния метод, които да докара до реализирането на съответни планове ", сподели Борисов като посочи, че за България те са свързани главно с построяването на автомагистралите „ Хемус " и „ Черно море ", както и на ж. п. линията Русе - Варна. Другите благоприятни условия за съдействие са в енергетиката, селското стопанство, индустриалните зони, електронната търговия, нововъведенията, медицината. По думите му, реализацията на планове в тези области ще докара до откриването на нови paбoтни мecтa, повишение cтaндapтa нa живoт и нов тлacъĸ нa иĸoнoмичecĸия pacтeж.

Българското държавно управление е готово за интензивно съдействие при ясно обрисувани и взаимноизгодни условия за двете страни. Необходимо e да се излезе отвън остарялата скица на кредитиране с държавни гаранции като се търсят нови и гъвкави подходи, като да вземем за пример публично-частното партньорство, акцентира Бойко Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР