Без да го заявява открито, президентът Джо Байдън изглежда готов

...
Без да го заявява открито, президентът Джо Байдън изглежда готов
Коментари Харесай

Байдън изглежда е готов да удължи американското военно присъствие в Афганистан

Без да го декларира намерено, президентът Джо Байдън наподобява подготвен да остави да изтече крайният период на 1 май за привършване на изтеглянето на войските на Съединени американски щати от Афганистан. Организираните изтегляния лишават време, а времето за Байдън изтича.

Байдън е толкоз покрай крайния период, че неналичието на решение от негова страна е съвсем равнозначна на решение за отсрочване, най-малко за няколко месеца, на изтеглянето на оставащите 2500 бойци и продължение на поддръжката за афганистанската войска, с риск от враждебна реакция на талибаните. Преместването на всички войски и тяхното съоръжение в идващите три седмици дружно с съдружните сътрудници, които не могат да си тръгнат сами, би било мъчно от логистична позиция, за което загатна самият Байдън в края на март.

" Ще бъде мъчно да спазим крайния период на 1 май ", сподели той. " Просто от позиция на тактическите аргументи е мъчно да бъдат изтеглени тези войски. "

" А в случай че напуснем, това ще стане по безвреден и проведен метод ", добави той многозначително.

Пенсионираният адмирал от флота Джеймс Ставридис, който беше главнокомандващ войските на НАТО от 2009 до 2013 година, споделя, че на този стадий би било безразсъдно да се напуща бързо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР