Без да бъдат открити доказателства, че е ръководил организирана престъпна

...
Без да бъдат открити доказателства, че е ръководил организирана престъпна
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри доказателства Васил Божков да е ръководил престъпна група

Без да бъдат открити доказателства, че е управлявал проведена незаконна група, завърши следствието против Васил Божков за престъпни закононарушения, оповестиха от прокуратурата. Предстои внасянето на обвинителен акт, в който той ще бъде упрекнат за опит за обезчестяване, две подбудителства към ликвидиране и подбудителство към умъртвяване.

Разследването се водеше против Божков и още шестима обвинени за проведена незаконна група, основана за осъществяване на убийства, изнасилвания и насила.

" Наказателното произвеждане е прекъснато против петима от обвинените в частта по отношение на управлението и присъединяване в проведена незаконна група, доколкото доказателствата за съществуването на такава не са задоволително безапелационни и обвиняването в тази му част не е защитимо пред съда, " се показва в известието на държавното обвиняване.

В същото време прокуратуратата е отделила от главното дело за така наречен престъпни закононарушения против Васил Божков материалите, които се отнасят до обвиняването за подбуждане към съзнателно ликвидиране на Алексей Петров през 2015 година, което е останало във етапа на опита.

Те се изпращат за присъединението им към делото, което е формирано през 2016 година по същия мотив и което също е под управление и контрол на СГП.

Едно от закононарушенията, за които прокуратурата счита, че има доказателства против Божков, е за обезпечение на ликвидиране против човек, разпознат като А. П.

Още през 2020 година имаше съмнения, че въпросният човек е създателят на " Лев Инс ", против който имаше несполучлив опит за ликвидиране през 2002 и 2015 година

Алексей Петров беше убит в столичния квартал " Драгалевци " на 16 август 2023 година Смъртта му към момента се проверява от управляващите, само че към момента няма повдигнато обвиняване нито против причинител, нито против подстрекател или гарант.

След убийството му Божков беше разпитан по отношение на следствието, само че не стана ясно дали Министерство на вътрешните работи и прокуратурата имат нещо против него.

Към момента Васил Божков се намира под домакински арест. Той се завърна в България през предишното лято, откакто години наред се укриваше в Дубай. В момента, в който кацна на летището в София, беше арестуван, само че след това апелативният съд го пусна под домакински арест с електронна гривна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР