Без COVID мерки и с толкова малък брой ваксинирани смъртните

...
Без COVID мерки и с толкова малък брой ваксинирани смъртните
Коментари Харесай

Без COVID мерки с толкова малко ваксинирани смъртните случаи ще се удвоят до май 2022 г. |

Без Коронавирус ограничения и с толкоз дребен брой имунизирани смъртните случаи от COVID-19 ще се удвоят до май 2022 година, предизвестява доктор Валери Цеков от Българско съдружие по новаторска медицина.

" Ясно е, че ограничения би трябвало да има, с цел да понижим в някаква степен циркулацията на вируса. Докато имаме висок брой неимунизирани хора, ограничения би трябвало да има. Иначе смъртните случаи ще се удвоят до май идната година, в случай че продъжаваме по този начин.

България не е губила толкоз живот в нито една от войните, които е водила от началото на 20. век. Това е безобразно! ", възкликна доктор Цеков в изявление пред БНР през днешния ден.

Той назова държанието на отказващите да се имунизират " безхаберно ", причиняващо по-висок от предстоящото брой на  инфектирани имунизирани и причина за разновидности.

" Една от аргументите да имаме толкоз висок пробив измежду имунизираните е точно това безхаберно държание на хората, които не желаят да се имунизират. Те са извор на инфекциита, те разнасят вируса измежду всички - имунизирани и неимунизирани, те основат предпоставки за разновидности и пробиви на инфекции с този вирус на имунизираните хора ", сподели той.

В тази ситуация лекарят чака единствено едно: стягане на ограниченията.

" Знаем какво става със страните, които има висок обсег с имунизацията против КОВИД - при тях заболяемост няма или е оскъдна, ограниченията отпадат. Нещо, което при нас не може да се случи, по-скоро ще чакаме да стане противоположното - да стягат ограниченията. И това не е инцидентно, просто хората не желаят да се предпазят от болестта. "

Д-р Цеков, който предвижда несбъднало се 70% имунизационно покритие към есента на 2021 година, недоумява по какъв начин е допустимо толкоз доста хора в България да отхвърлят да се имунизират.

" Толкова е обикновено да схванеш, че е по-важно да се предпазиш от заболяването, в сравнение с да чакаш да се разболееш и да се надяваш да оцелееш по-късно, а и да се надяваш и че след тази болест ще се възстановиш изцяло! Смятах, че задоволително хора сме се заели да обясняваме какви са рисковете от Коронавирус и задоволително ясно се вижда какво се случва, когато няма имунизация. А в този момент имаме към този момент над 20 хиляди починали българи от едно заболяване, което може да бъде предотвратено с имунизацията! Как да схвана, че хората не желаят да го проумеят? Как да чакам? Все отново сме 21. век! България е европейска страна. Поне можехме да се огледаме какво се случва в другите европейски страни... Коя европейска страна има под 50% ваксинален обсег, кажете ми? Няма такава! "

Арумента, че има заболели имунизирани и по тази причина няма смисъл от имунизациите той обори по този начин:

" От тези, които са постъпили в болница, 90% са неимунизирани. Да, ние знаем, че ще има пробиви измежду имунизираните, още повече, че голямата част от хората към нас са неимунизирани, които непрестанно разнасят вируса. Знаем, че при такава обстановка процентът на пробивите ще бъде по-висок от нормалното. Ако бяхме се ваксинирали 70%, нямаше да виждаме такава картина. И все пак 90% от приетите в болница са неимунизирани, а не 90% имунизирани! Разликата е очевадна!

...

Смъртните случаи измежду имунизираните са незабележим брой, незабележим брой! Ваксинирайте се, с цел да се предпазите от гибел! Може да изкарате лек КОВИД, може да изкарате малко по-тежък КОВИД, само че вероятността да загинете от КОВИД в случай, че сте имунизирани и сте създали цялостен имунизационен кръг, е оскъдна! Което не е по този начин за хората, които не са имунизирани. "

Грип 2021

Д-р Цеков обясни, че ваксина против COVID-19 не защищава против грип и посъветва хората да се имунизират против грип, с цел да може, даже да е разболеят, да го изкарат " на крайник ", леко.

" Няма кръстосано предотвратяване. Ако се имунизираме от Коронавирус, това не значи, че построяваме имунитет към грипните вируси. За страдание, това не е по този начин. Имунитетът е строго характерен изключително при COVID имунизацията. Особено при РНК имунизацията той е извънредно и единствено насочен към ковид. В случая с грипа е напълно друго. Вярно е, че грипът е отново РНК вирус, правилно е, че общите защитни ограничения - обществена отдалеченост, маски - оказват помощ за ограничаване на заболеваемостта от грип, само че имунизиране против Коронавирус по никакъв метод не ни пази от грипната зараза. Грипът е друго заболяване. Заболяванията си наподобяват, популярност Богу, грипът е по-леко, само че вирусите са радикално разнообразни. Ако желаеме да се предпазим от грип, би трябвало да създадем и грипна ваксина този сезон.

...

Целта на имунизацията против грип е той да бъде изкаран на крайник, съвсем безсимптомно, да не се постанова да се търси лекарска помощ, да не се постанова да се влиза в болница за затрудненията. Това е концепцията на грипната ваксина. Тя не ни пази 100% от заразяване, само че ни пази в доста висок % от тежка болест ".

Болниците

Той разказа и положението на сътрудниците си лекари, които поемат удара от следващата КОВИД вълна у нас:

" Болниците са претрупани, интензивните отделения са препълнени, хората са извънредно изтощени, в това число и персоналните ни лекари ".

При наложило се приемане в болница на негово близко дете се сблъскал със следното:

" Нещата, които видях в лечебните заведения, в които съм работил толкоз години, ме потресоха. Колегите са извънредно изтощени, леглата са претъпкани. Беше същински призрачен сън, до момента в който успеем да организираме детето да бъде прегледано в точния момент и обслужено както би трябвало. Много е мъчно в действителност. Хората би трябвало да го схванат. Ще става и по-трудно при този невисок имунизационен обсег против КОВИД. Ако не се имунизираме и против грип, нещата могат да станат доста сложни и прекомерно комплицирани, с цел да чака човек естествена здравна грижа, в случай че се наложи ".

Лекарят поучава, с цел да помогнем на себе си и останалите, и при най-леките признаци на неразположение, да се тестваме; при контакт с болен - незабавно да се изолираме, и да се усещаме напълно добре:

" В тези условия, при тази пандемия бих посъветвал всеки, който има и най-леки признаци на простуда, без значение какъв брой леки са те и какъв брой нормални наподобяват, да си направи тест, с цел да е спокоен, а и да е спокоен по отношение на околните си, дали това в действителност е КОВИД, или не. Очакваме при всеки случай, при който се развият такива признаци, това да е КОВИД. Такава е ситуацията сега. Когато наближи втората половина на декември, ще ви кажа: " Може и да е КОВИД, само че може и да е грип ". Няма по какъв начин да разберем. В началото признаците са безусловно идентични. Разликата е в това, че при КОВИД нормално са по-тежки, по-продължителни и от време на време затрудненията са доста съществени. Но това не изключва затрудненията при грипа, изключително при по-възрастните, при хронично болните и дребните деца. Трябва да бъдем нащрек и в случай че можем, да се предпазим, преди да е пристигнал вирусът. Дойде ли при нас, чакайте болест ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР