Без чуждестранни туристи поради пандемията домът на американския писател Ърнест

...
Без чуждестранни туристи поради пандемията домът на американския писател Ърнест
Коментари Харесай

Шестопръсти котки спасяват музея на Хемингуей

Без задгранични туристи заради пандемията домът на американския публицист Ърнест Хемингуей във Флорида Кийс едвам оцелява. Повечето от личния състав му е скъсен, само че шестопръстите котки, които го населяват, към момента притеглят локални гости, оповестява Дойче Веле.

След гибелта на Хемингуей през 1961 година къщата му се трансформира в една от главните забележителности в Кий Уест, остров по-близо до Хавана от Маями, където няма какво друго да се направи, с изключение на да се пият коктейли, да се гмуркаш и се вършат слънчеви бани.

Кий Уест е архипелаг от коралови острови, свързани с 42 моста, разпростряли се на 180 км над морето.

Жителите му са претърпели яростни урагани и стопански промени, само че нищо не ги е подготвило за колапса на туризма, породен от ковид. Затварянето на границите предотвратява идването на задгранични туристи и круизни кораби не са дебаркирали тук от март. Вътрешният туризъм остава, само че прекомерно нищожно заради опасенията от заразяване.

Така 30 от 45 чиновници в къщата и музея на Хемингуей бяха съкратени през последната седмица. " Имах 10 гида. Сега имам четири ", споделя шефът му Андрю Моравски.

Цялата работа, която остава, е разпределена сред тях, тъй като мястото продължава да предлага обиколки с екскурзовод за посещаване на петдесетте шестопръсти котки, всички потомци на котка с тази генетична особеност, подарена на Хемингуей преди десетилетия.

Това не е маловажно терзание: локалните туристи, които към момента посещават Кий Уест, се интересуват повече от колонията на котки-мутанти, в сравнение с от откриването на местообитанието на създателя на " Старецът и морето ".

Въпреки че е спечелил Нобелова премия за литература през 1954 година, Ърнест Хемингуей не е публицист, който се преподава необятно в американските учебни заведения, изяснява шефът на музея. Така че, изключително тук, в Америка, котките наподобява са по-привлекателни, прибавя Моравски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР