Без безплатни плодове в хотелските стаи, без безплатни подстрижки и

...
Без безплатни плодове в хотелските стаи, без безплатни подстрижки и
Коментари Харесай

Строги икономии заради корупция и разточителство в Китай

Без безвъзмездни плодове в хотелските стаи, без безвъзмездни подстрижки и кралски скариди в менюто - делегатите на идния конгрес на Комунистическата партия в Китай могат да чакат строги ограничения за икономии в крайник с обещанието на президента Си Цзинпин да наложи надзор над корупцията и разточителството, отбелязва Ройтерс.

Ван Лилян, който се грижи за гостоприемството при организацията на предходните три партийни конгреса, съобщи пред държавното радио, че този път нещата ще бъдат доста разнообразни. Делегатите да вземем за пример няма да намерят в хотелите си нормалните огромните приветствени плакати и аранжировки от цветя.

Най-голямата разлика обаче ще бъде в стаите и храната, посочи Ван. По думите му в стаите няма да се сервират плодове, храната ще бъде домашна и елементарна, няма да има морска краставица, кралски скариди или други сходни и ще бъде бюфетен жанр.

Делегатите няма да разполагат с гратис подкастряне или разкрасителни процедури, няма да има и магазини за дарове.

Конгресът, който се провежда един път на пет години, стартира в сряда (18 октомври) с огромна тирада на президента Си Цзинпин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР