Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги се очертава да

...
Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги се очертава да
Коментари Харесай

Край на евтините чадъри и шезлонги по Черноморието | Връщат цените от преди пандемията

Без безвъзмездни и евтини чадъри и шезлонги се обрисува да бъде „ Лято 2022 ”. От Асоциацията на концесионерите на морски плажове обявиха, че на множеството морски линии се чака цените на плажните такъми да бъдат тези, които са заложени в концесионните им контракти, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

„ Това, че сме защитили и сме спечелили дадената концесия с цена по контракт не значи, че ще сложим тавана. За моя плаж да вземем за пример по концесионен контракт цената ми е 10 лева за чадър и 10 лева на шезлонг, само че аз тази година ще поправям, по отношение на предната, и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лв. ”, съобщи преди дни за БГНЕС Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Миналото лято, поради пандемията, Министерството на туризма понижи концесионните такси и наемите с до 50%, съразмерно на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава антиковид мярка не се планува.

Миналото лято в Слънчев бряг цените на чадърите и шезлонгите бяха понижени с 50%. Това лято обаче към момента се обмисля дали да се заложи цената, която е заложена по контракт.

„ В единия регион цената е 9 лв., в другите два региона цената е 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг. Всяка година нашият наем и нашата концесионна такса се индексира по отношение на инфлацията, а тази година оповестената досега е 15-16%. Не можем да си позволим да поддържаме ниски цени на плажните такъми ”, изясни концесионерът Николай Димитров.

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж.

„ Към сегашния миг се приготвяме зоните да бъдат с платени плажни такъми. В момента не се планува опция да бъдат поправени, както предходната година, само че на бургаския плаж цените са едни от най-ниските- 1.20 лева е цената за чадър, толкоз е и за шезлонг ”, заяви за БГНЕС Симеон Цветков- представител на концесионера на Северен плаж в Бургас

Очертава се и сериозна рецесия със спасителите на плажа. Инструкторът към БЧК Васил Алексиев, който води към БЧК разяснява, че от всички, които приключват курса едвам 20% желаят да бъдат морски спасители. Останалите избират басейни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР