Без анонимни сигнали за корупция, предвижда новият закон Без анонимни

...
Без анонимни сигнали за корупция, предвижда новият закон Без анонимни
Коментари Харесай

Без анонимни сигнали за корупция, предвижда новият закон

Без анонимни сигнали за корупция, планува новият закон Без анонимни сигнали за корупция - това планува антикорупционният закон, който се приготвя от Министерството на правораздаването, показа ресорният  министър Цецка Цачева след срещата си с президента Румен Радев.

Тя бе в президентството по отношение на поредицата от срещи на президента, отдадени на правосъдната промяна. Очаква се планът за закона да бъде подготвен до края на юли, разяснява още Цачева.

Антикорупционният закон, който се приготвя, планува да бъдат отстранени два противоречиви момента - анонимните сигнали за корупция и противоположната тежест на доказване. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева. " Без анонимни сигнали. Всеки жител, който разполага с данни и обстоятелства, да може умерено да ги даде на съответния орган за инспекция на събитията, които се настояват в сигнала ", сподели министърът.

Третият кабинет на Борисов ще написа нов антикорупционен закон

Цачева разясни, че планът за антикорупционен закон ще е подготвен и оповестен за публично разискване до края на юли. Намеренията са през есенната сесия на Народното събрание законопроектът посредством държавното управление към този момент да бъде в Народното събрание, тъй че до края на годината да има настоящо антикорупционно законодателство, изясни тя.

Юристи желаят оставката на Цачева, тя ще я даде, само че единствено в случай че министър председателят пожелае

Правосъдният министър съобщи още, че съгласно нея най-силното противопоставяне на всевъзможни корупционни практики е бързото въвеждане на електронно ръководство. 
 Президентът Румен Радев се срещна с правосъдния министър Цецка Цачева president.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР