Бейзболът от Висшата лига официално се завръща. Комисионерският офис на

...
Бейзболът от Висшата лига официално се завръща. Комисионерският офис на
Коментари Харесай

Официално: Пролетни тренировки 2.0 рестартират МЛБ от 1 юли

Бейзболът от Висшата лига публично се завръща. Комисионерският офис на МЛБ и управлението на асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) изгладиха финалните елементи по съглашението, което ще разреши организирането на скъсен постоянен сезон от 60 мача и плейофи в общоприет формат с присъединяване на 10 от 30-те тима.

Последното затруднение беше преодоляно късно нощес – сключване на протоколите за здраве и сигурност в изискванията на пандемията от ковид в Съединени американски щати. То ще разреши на бейзболистите да се съберат за пролетни тренировки " версия 2.0 " от 1 юли и да стартират шампионата на 23 или 24 юли на празни игрища.

Information about Major League Baseball's return to play: https://t.co/TTOvy8C826. pic.twitter.com/kwSlUZUMDl
— MLB (@MLB) June 24, 2020
" Мейджър лийг бейзбол е разчувствана да разгласи, че сезон 2020 е на хоризонта – написа комисионерът Роб Манфред в публично изказване. – Осигурихме на профсъюза опция да бъдат изиграни по 60 мача от тим и сме въодушевени, че скоро още веднъж ще можем да осигурим бейзбол за нашите страхотни почитатели. "

Програмата на най-краткия сезон в МЛБ от 1878 година насам планува тимовете да играят единствено дивизионни и " интердивизионни " мачове. С цел да се избегнат доста и далечни пътувания всеки отбор от Американската и от Националната лига ще се изправи по 10 пъти против всеки от четирите си дивизионни противника и по четири пъти против петте тима от съответната дивизия (Източна, Централна, Западна) в другата лига.

When you get that " MLB is back " alert pic.twitter.com/IQvPnZpVkh
— ESPN (@espn) June 24, 2020
Също по този начин се чака множеството от 30-те клуба във Висшата лига да проведат триседмичната предсезонна подготовка на личните си игрища, а не в пролетните бази във Флорида и Аризона. Най-голяма неизясненост има към Торонто Блу Джейс, защото здравните управляващи в Канада оповестиха, че към този момент МЛБ не е показала нужния проект, с цел да може " сините сойки " да упражняват и да играят в провинция Онтарио.

В началото на сезона всеки тим ще разполага с уголемен състав от 30 играчи, който ще бъде сгънат на 28 играчи след две седмици и на 26 играчи след четири седмици. Крайният период за прехвърляния е 31 август. Бейзболистите ще получат пропорционална част от заплатите си, изчислена на база на съкратения брой мачове. При 60 вместо нормалните 162 дуела играчите ще получат към 37% от възнагражденията си по контракт за 2020 година

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР