БЕЙРУТ (АП) — Заместник-лидерът на ливанската въоръжена групировка Хизбула каза

...
БЕЙРУТ (АП) — Заместник-лидерът на ливанската въоръжена групировка Хизбула каза
Коментари Харесай

Заместник-лидерът на Хизбула казва, че групата ще спре да се бие с Израел след прекратяването на огъня в Газа

БЕЙРУТ (АП) — Заместник-лидерът на ливанската въоръжена формация Хизбула сподели във вторник, че единственият сигурен път към преустановяване на огъня в Ливан- Израелската граница е цялостно преустановяване на огъня в Газа.

„ Ако има преустановяване на огъня в Газа, ние ще спрем без никакво разискване “, сподели заместник-лидерът на Хизбула, шейх Наим Касем, в изявление за Асошиейтед прес в политическия офис на групировката в южните покрайнини на Бейрут.

Участието на Хизбула във войната Израел-Хамас е било като „ фронт за поддръжка “ за нейния съдружник Хамас, сподели Касем, и „ в случай че войната спре, тази военна поддръжка към този момент няма да съществува.

Но, сподели той, в случай че Израел понижи военните си интервенции без публично съглашение за преустановяване на огъня и цялостно евакуиране от Газа, последствията за граничния спор сред Ливан и Израел са по-малко ясни.

p> „ Ако това, което се случва в Газа, е комбинация сред преустановяване на огъня и липса на преустановяване на огъня, война и липса на война, не можем да о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР