Бейби бум в Майчин дом на 1 март - за

...
Бейби бум в Майчин дом на 1 март - за
Коментари Харесай

Баба Марта донесе бейби бум в Майчин дом

Бейби взрив в " Майчин дом " на 1 март - за ден се родиха 23 бебета. За съпоставяне - на 29 февруари те са били единствено 10. За лекарите случилото се през вчерашния ден е самобитен връх, тъй като приблизително дневно в най-голямата АГ болница у нас се раждат по 9 бебета, заяви Българска национална телевизия.

23 бебета за 24 часа в " Майчин дом " не са се раждали от години, споделя акушерката Елена Тошева, която към този момент 48 години се грижи за новородените.

" Допреди 20 години имаше такива случаи доста. Но в последните години няма ". На 1 март със секцио са се родили 10, а по натурален път - 13 бебета. Сред тях и две двойки близнаци.

" Такова дежурство е тежко, тъй като има интензивна работа, както с естествените раждания, по този начин и с цезаровите разрези. Има и немалка неотложност. Няма планово при естествените раждания. Наистина голям триумф и двете двойки близначета са се родили обикновено, а не с цезарово сечение. 4 живи и здрави момченца. Майките са добре - щастливи ", споделя доктор Ирена Шикова - акушер-гинеколог, СБАЛАГ " Майчин дом ".

Щастлива е и 20-годишната Никол Маринова, която на първи март за първи път е прегърнала първородната си щерка Киара. " На 10 март трябваше да се роди, само че вървеше по-големичка и по тази причина по-рано. През нощта потеглиха да ми изтичат водите и се наложи по неотложност да влезем. Подрани - да, само че пък се веселя, че всичко мина добре в действителност. Аз до момента в който лежах, много дами родиха ", сподели тя.

23 раждания за 24 часа за лекарите от " Майчин дом " е самобитен връх. 

" Средно са към 10 на денонощие, до момента в който това е в действителност самобитен връх - прелестна вест и за България ", сподели доктор Ирена Шикова. През предходната година в " Майчин дом " са родени 3186 бебета, а през предишния месец - 257.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР