Бетис спечели Купата на Краля след успех с 5:4 над

...
Бетис спечели Купата на Краля след успех с 5:4 над
Коментари Харесай

Бетис триумфира с Купата на Краля!

Бетис завоюва Купата на Краля след триумф с 5:4 над Валенсия с дузпи, които бяха първи на край в шампионата през 21 век.

" Вердибланкос " поведоха в резултата още в 11-ата минута посредством Борха Иглесиас, а " прилепите " изравниха в 30-ата посредством Уго Дуро.

Повече попадения не паднаха и се стигна до 11-метрови удари, при които футболистите на Бетис демонстрираха по-здрави нерви.

Двубоят стартира съвършено за „ вердибланкос “, които поведоха още в 11-ата минута. Ектой Бейерин напредна отдясно и центрира към наказателното поле, а там както постоянно най-съобразителен бе Борха Иглесиас, който нанесе можен удар с глава в средата на вратата и не остави шансове на Мамардашвили.

Валенсия съумя да отговори на предизвикването половин час след началото на дуела. Илайш Мориба видя доста добре включването на Уго Дуро, който излезе очи в очи с Клаудио Браво и съумя елегантно да го трансферира и да изравни резултата.

В 43-ата минута Серхио Каналес показва невероятната си техника, с цел да овладее топката и излезе на отлична позиция пред вратата, само че ударът му срещна лявата греда.

В края на първата част Бетис имаше искания за дузпа, откакто Ектор Бейерин се строполи на земята при прикосновение с неприятелски защитник, само че сигнал не последва.

В 51-ата минута Уго Дуро доближи до отбита топка в наказателното поле и стреля незабавно, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Четвърт час по-късно Хуанми си освободи пространство за изстрел и нанесе подобен от доста преференциална позиция, само че Мамардашвили сподели необикновен инстикт и направи изумително избавяне.

Три минути по-късно Серхио Каналес стреля неопределено. В 78-ата минута Хуанми шутира от границата на наказателното поле, само че нацели дясната греда.

Последните минути на постоянното време бяха доста напрегнати, като първо удар на Борха Иглесиас бе избавен от Мамардашвили, а Клаудио Браво отговори с отразен удар на Карлос Солер.

Така дуелът влезе в продължения. През първите 15 минути двата отбора действаха по-предпазливо, не се втурнаха в бурни офанзиви и разумно не се стигна и до голови положения.

Такова бе ситуацията и през второто полувреме и се стигна до дузпи, които бяха първи във край за Купата на краля за 21 век.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР