Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 2:2 в първи мач от

...
Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 2:2 в първи мач от
Коментари Харесай

Четири гола и три червени картона белязаха първия мач между Бешикташ и Фенербахче за Купата на Турция

Бешикташ и Фенербахче приключиха наедно 2:2 в първи мач от полуфиналите в шампионата за Купата на Турция. Двата отбора изиграха извънредно оспорван дуел на " Водафон Парк ", който с изключение на четири гола, предложи и три червени картона.

В неделя двата отбора се срещнаха още веднъж в дома на " черните орли " за състезание, като тогава домакините победиха с 3:1 след рецитал на Рикардо Куарешма. Днес португалецът и другите две звезди на отбора в офанзива - Райън Бабел и Вагнер Лав бяха оставени на аварийна пейка.

Шанс за изява като титуляр получи Алваро Негредо и точно той откри резултата в 14-ата минута. Андерсон Талиска откри испански нападател, който финтира Волкан и вкара за 1:0.

Само три минути по-късно Роберто Солдадо изравни. Испанецът вкара от воле след фантастично подаване на Мехмет Топал.

В 44-ата минута гостите останаха с човек по-малко откакто Алпер Потук се изкара два жълти картона в границите на 5 минути. Въпреки това в добавеното време на първата част Фенербахче органзира отлична офанзива, при коята десният бранител Сенер Йозбайраклъ се озова на стрелкова позиция и не сбърка за 1:2.

 Бешикташ победи с 3:1 Фенербахче
Бешикташ пречупи Фенербахче в дербито на Турция след шоу на Куарешма

Португалската звезда развинти отбраната на " фенерите`

Шенол Гюнеш реагира на полувремето и извади Домагой Вида, като на негово място пусна Куарешма. Португалецът се задържа на терена едвам 7 минути и бе изпъден за удар без топка против Соуза.

В 77-ата минута Фенербахче остана с девет души на терена, откакто и вратарят Волкан Демирел бе отхвърлен от терена за два жълти картона.

Останали с човек повече на терена, " черните орли " стигнаха до изравнителен гол, дело на Талиска. Бразилецът вкара с глава след центриране на Джанер Еркин.

Така двата гранда оставиха развръзката за финала. В другия полуфинален конфликт Галатасарай надделя Акхисар с 2:1 като посетител в първата среща.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР