Беше топла, имаше сърдечна дейност, но пръстите ѝ бяха започнали

...
Беше топла, имаше сърдечна дейност, но пръстите ѝ бяха започнали
Коментари Харесай

``Беше топла, но пръстите ѝ започваха да посиняват.`` Жена оказа първа помощ на ударено от мълния момиче -

" Беше топла, имаше сърдечна активност, само че пръстите ѝ бяха почнали да посиняват ", описа пред bTV дамата, която избави живота на поразено от мълния момиче в Приморско.

Във вторник гръмотевица удари трима души в Приморско. Най-тежко пострада 18-годишната Теодора, която е била подпряна на дървото, където е паднала гръмотевицата. Един от другите двама леко потърпевши е приятелят на момичето.

Таксиметров водач, който е бил наоколо изясни, че мълнията е била с размер на баскетболна топка и се е разрушила при допира със земята. Минута по-късно видял млад мъж, който накуцвал и търсел телефон, с цел да се обади на 112, защото неговият не работел.

Снежана Йорданова, дамата която се притичва на помощ на потърпевшата, споделя, че е видяла мълния, чула гръм и схванала, че наоколо е паднала гръмотевица. Видяла, че се основава блъсканица и се събират много хора и чула млад мъж да вика за помощ:

Реших да ревизира. Валеше пороен дъжд. Очаквах, че ще видя момче, оказа се приятелката му. Момчето беше в потрес, мислеше, че тя е мъртва, крещеше " Теодора, разсъни се, не ме оставяй ". Проверих дали има признаци на живот, видях, че към момента е топла, има сърдечна активност, само че пръстите бяха почнали да посиняват. Мисля, че след случая за някакъв миг е спряла да диша, споделя Снежана, която незабавно почнала сърдечен масаж и помолила приятеля на момичето да го обдишва. Това траяло до идването на колата за спешна помощ.

Оказва се, че това не е първият път, в който дамата дава първа помощ, защото е спасявала татко си след инфаркт.

Първите секунди бяха решаващи. Учила съм по какъв начин се прави единствено на доктрина, в този момент имах повече кураж, тъй като се убедих, че това работи. Виждам какъв брой значително е умеенето и знанието да дадеш първа помощ. Много се надявам моите старания да са довели до резултат, нищо друго не би ме удовлетворило повече, споделя Снежана Йорданова.

Теодора е настанена в бургаска болница и към момента е с заплаха за живота.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР