„Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си

...
„Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си
Коментари Харесай

Шефката на НАП: Най-важното в момента е да се преодолее кризата

„ Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален план”. Това сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, която приказва за първи път след стаката против Агенцията, която й е поверена.

След невижданата хакерска атака против системата на приходната организация стана ясно, че тя е в заплатен отпуск и не го приключи.

„ Бях със своя екип във всеки един миг, въпреки и отдалечено. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, разясни Димитрова пред bTV.



На въпрос дали счита да си подаде оставката, тя съобщи, че сега най-важното е да се преодолее рецесията, а оставки се давали доста елементарно в сложен миг.

„ Според мен най-отговорното и тежкото решение е да поемеш отговорността в този миг и да приключиш с казуса по най-хубавия начин”, сподели още шефът на Национална агенция за приходите.

Тя разясни, че са провеждани проби във връзка с това дали системата устоя на поръчките за потреблението на електронните услуги. Такъв тест е предстоял напълно скоро за новите разпореждания за наредбата на касовите апарати.

Димитрова посочи, че й предстоят срещи и едвам по-късно ще стане ясно дали чиновници на Национална агенция за приходите ще понесат отговорност, в случай че бъдат открити пропуски в работата им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР