Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет

...
Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет
Коментари Харесай

Николай Денков: Още няма решение за кабинет, но виждам Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт

„ Беше решено, че политически имена могат да вземат участие. Експертен кабинет без политически лица ние не одобряваме съществено, тъй като някой би трябвало да носи политическа отговорност “, посочи Денков.

 

Той беше номинация за министър председател с втория мандат от есента на предходната година, който беше връчен на „ Продължаваме промяната “. На въпроса дали би приел още веднъж да е претендент за министър-председател, както настояват слуховете, той отговори, че сега работи по управническата стратегия.

 

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде препоръчана стратегия на ГЕРБ-СДС, а по-късно ще се объсждат имена за министри.

 

От партията на Бойко Борисов желаеха до неделя да бъде показан състав на държавното управление, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, с цел да продължат договарянията сред двете обединения. В противоположен случай ГЕРБ евентуално ще предложи кабинет на малцинството.

 

„ ГЕРБ имат и различен избор – в случай че желаят да създадат кабинет и да търсят други благоприятни условия за поддръжка. Техен е първият мандат. Винаги сме казвали, че разновидностите са три – или ще намерим някакъв метод с ГЕРБ да съставим държавно управление, което не може да бъде съдружно, или те като мандатоносители да потърсят друга поддръжка, или отиваме на избори “, сподели още Денков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР