Беше публикувано в първия ден на първата в света среща

...
Беше публикувано в първия ден на първата в света среща
Коментари Харесай

САЩ и Китай подкрепят споразумението на Обединеното кралство за сътрудничество за потенциално „катастрофални“ заплахи, породени от ИИ

Беше оповестено в първия ден на първата в света среща на върха за сигурността на ИИ, проведена от Риши Сунак, която стартира с видео известие от краля.

Сделката получава името си от хост уеб страницата Bletchley Park, който е бил дом на английските разбивачи на кодове през Втората международна война.

Правителството споделя, че съглашението извършва основни цели на среща на върха по сигурността, като се подсигурява, че евентуалните закани от ИИ се ръководят „ групово “ и технологията е „ създадена и внедрена по безвреден, виновен метод “.

Изображение: Техническият секретар Мишел Донелан приветства заместник-министъра на технологиите на Китай У Джаохуей. Снимка: AP

Участието на Съединени американски щати и Китай се преглежда като решаващо, като се има поради статусът им в тази област, като доста от водещите международни разработчици – в това число основателя на ChatGPT OpenAI и пекинския софтуерен колос Baidu – попадат под тяхна пълномощия.

< p> Г-н Сунак подцени рецензиите от личната си партия, с цел да предложения Китай на събитието.

Други страни, които поддържат съглашението, включват Франция, Япония, Южна Корея и Саудитска Арабия.

< p> В декларацията се показват евентуално „ пагубни “ опасности, свързани с киберсигурността, биотехнологиите и дезинформацията, плюс опасения като пристрастия и цялост на персоналния живот.

Тези опасности се „ преглеждат най-добре посредством интернационално съдействие “, се споделя в него.

Участниците се съгласиха да си сътрудничат в проучванията на сигурността на изкуствения разсъдък и да се срещнат за бъдещи срещи на върха, започвайки с мини виртуално събитие след шест месеца, проведено взаимно от Обединеното кралство и Южна Корея.

Франция ще бъдете домакини на друга персонална среща на върха след една година.

Тази декларация, която беше оповестена небрежно сутринта на първия ден от срещата на върха, е безсмислена.

Делегатите се ангажират да „ поддържат приобщаващ световен разговор “ и „ да продължат проучванията на граничната сигурност на ИИ, с цел да подсигуряват, че изгодите от технологията могат да бъдат употребявани отговорно за положително и за всички ".

Съществува и повтаряне на апелите на Риши Сунак за балансиране на рисковете, свързани с ИИ, с изгодите.

Но към момента нямаме ясна визия по какъв начин те ще бъдат приоритизирани и каква ценностна система ще употребяват политиците, с цел да се оправят с другите закани и благоприятни условия, произлизащи от технологията.

Разбира се, това е единствено началото на диалога.

Срещата на върха ще се организира идната година с Франция като хазаин и ще има виртуална среща на върха през идващите шест месеца, на който Обединеното кралство ще бъде хазаин дружно с Южна Корея.

28-те страни също се споразумяха да поддържат интернационална мрежа за научни проучвания по отношение на сигурността на основата модели.

Не знаем каква форма ще одобри това и равнището на въздействие, което това проучване ще има върху регулирането, само че може най-малко да бъде стъпка в вярна посока.

Г-н Сунак сподели, че декларацията е „ удивително достижение “, само че няма да задоволи критиците.

Съюзът TUC беше един от десетките специалисти и организации, които подписаха писмо до него тази седмица, в което го упреква, че е „ маргинализирал “ тези, които са изложени на максимален риск да бъдат наранени от AI. силата и въздействието на огромните софтуерни компании.

Определяйки срещата на върха за ИИ като „ пропусната опция “, се споделя: „ За доста милиони хора в Обединеното кралство и по света рисковете и вредите от ИИ са не са далечни - те се усещат тук и в този момент. "

Илън Мъск идва на срещата на върха за ИИ в Обединеното кралство

Срещата на върха в Обединеното кралство, която продължава два дни, се посещава от повече от 100 фигури от политиката и бизнеса, в това число такива като OpenAI's, DeepMind's Demis Hassabis и.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати, президентът на Европейската комисия и спорно, китайски министър на технологиите също присъстват; макар че тези на Канада, Франция и Германия не са.

Той ще завърши в четвъртък, последван от полемика онлайн сред господин Сунак и господин Мъск в X (бивш Twitter).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР