„Беше прието решение, около което всички в управляващата коалиция да

...
„Беше прието решение, около което всички в управляващата коалиция да
Коментари Харесай

Минчев за военната помощ: Решение около което всички в коалицията да се обединят

„ Беше признато решение, към което всички в ръководещата коалиция да се обединят”. Така ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разяснява по Нова ТВ решението България да ремонтира военна техника на Украйна.

„ Моето персонално мнение е за по-широк мандат на Министерския съвет, който да реши какво може да се изпрати, съгласно, несъмнено, нашите благоприятни условия. За мен в тази обстановка да се помогне на нападнатата страна против агресора, в това число с военна помощ, е безусловно обикновено, даже задължително”, безапелационен беше Минчев. Според него геополитическата обстановка след 24 февруари тази година няма нищо общо с тази преди нападението на Русия над Украйна.

„ В тази връзка България би трябвало да покаже интегритет с полезностите и дейностите на Запада, към който ние в последна сметка принадлежим”, счита ръководителят на Народното събрание.

Никола Минчев съобщи, че съгласно него позицията за така наречен неутралитет е неправилна и частично неприемлива.

„ Част от тезата да пазим неутралитет е, че надали не по този начин спомагаме за удължение на мъката. А какво би трябвало да се прави? Да се надяваме, че агресорът по-бързо ще наложи своята воля ли?”, риторично попита той. Председателят на Народно събрание отхвърли и тезата, че, изпращайки военна помощ, страната ни ще се въвлече във войната. „ Простият взор върху геополитическата карта демонстрира, че това не е вярно”, безапелационен бе Минчев.

По думите му България е в неизгодна позиция във връзка с петролното ембарго. Ние обаче ще желаяме изключение, както Чехия, Словакия и Унгария. Ако това не стане, страната ни ще наложи несъгласие на глобите. Това удостовери ръководителят на 47-я парламент.

„ Все още нямаме удостоверение от Брюксел, че ще бъдем включени в листата от страни, които ще получат отсрочка”, акцентира Минчев и добави, че част от диалозите, които министър председателят Кирил Петков ще води по време на идната си аудиенция в Съединени американски щати, ще бъдат на тематика диверсификация и това по какъв начин със съдействието Съединените американски щати да получим доставки на газ.

Председателят на Народното събрание смята свалянето на украинския байрак от постройката на Столичната община за неприемлив акт. Това съобщи самият той и добави, че би трябвало да се подсети на някои народни представители, че имунитетът не значи, че могат да вършат каквото си пожелаят. Минчев разяснява и стабилността на ръководството.

„ Управляващата коалиция съумява да минава през тествания и това е отзив за непоклатимост. В последна сметка какъв брой е постоянна обединението зависи от това какъв брой е рационален всеки един от съдружните партньори”, акцентира той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР