Беше подготвен евтин сценарий, в който имаше инсинуации за паметни

...
Беше подготвен евтин сценарий, в който имаше инсинуации за паметни
Коментари Харесай

Гюров за казуса с РСМ: Беше подготвен евтин сценарий с инсинуации за паметни бележки

Беше подготве н на ниска цена сюжет, в който имаше клевети за паметни бележки и задължения. Министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска беше готова за този сюжет, само че не отговори на нито един от нашите въпроси. Не знаем за какво не отговори, къде е имало изменничество и заблуждение на хората. Не тъй като са с гриф „ строго секретно “ или реферира към документи, които не са обществени. Защо Генчовска е засекретила тези документи, който и да ги е засекретил, да ги разсекрети, дано ги видят всички. Това съобщи ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.



" Какво сподели Генчовска – няма решения и дейности на премиера, които да извадят преговорния развой от рамките на националната позиция. Не да реферираме скрити салфетки и тоалетни хартии, върху които сме писали някакви тежка. В пълномощия на Министерския съвет да води външната политика на България. В договарянията е обикновено да се търсят решения за отбрана на българския народен интерес. Пак по думите на министъра в оставка - имаме относително добър резултат, той пази освен Рамковата позиция, само че я надгражда – вписването на българския народ като държавотворен в Конституцията на Република Северна Македония . От една страна имаме внушения, че се подрива националния интерес, и от другата страна – доста положителни резултати, които чакаме да забележим и в действителност дейностите от последните месеци са дали положителни резултати ", уточни той.

Според Гюров, да приписваме тези резултати единствено на една група хора и да вършим клевети по какъв начин други са се опитвали да провалят тази политика – това е доста подвеждащо. " Това се удостовери от конференциите, които министър председателят Петков даде с Вархеи . Като ще изкарваме обстоятелства и приказваме кардинално за позиции, да кажем, че през 2020 година някогашният министър председател Бойко Борисов е вдигнал ветото – има такива документи и по тази причина европейските сътрудници се чудят за какво си променяме позицията ", посочи още Гюров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР