„Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой

...
„Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой
Коментари Харесай

Кирил Петков: Никой не може да извива ръцете на демократичния свят

„ Беше нужно да покажем, че има диверсификация и че никой не може да извива ръцете на демократичния свят”. Това сподели министър-председателят Кирил Петков по време на бизнес закуска с Американската комерсиална камара.

„ Ние сме част от една общественост – на демократичните страни. В момента имаме невиждана рецесия, която видях в Украйна от първо лице. Ние влязохме преди 150 дни с обещанието за антикорупция. Това, което не знаех, е, че в действителност антикорупцията е и ограничение на непознати въздействия върху България, и по-точно от Русия. Едни хора са подготвени както да предадат националния си интерес, по този начин и да предадат обстоятелството, че публичните запаси би трябвало да бъдат употребявани за публични потребности. Нашата задача е да продължим борбата против корупцията, тъй като тя се оказа по-голяма от националната борба. Тази борба може да бъде изгубена в случай че бъдем отцепени един по един. Това е на равнище Европа, на равнище България-САЩ, на равнище НАТО”, безапелационен беше Петков, съобщи Нова тв.

Премиерът благодари за поддръжката, която страната ни е получила при спрените доставки на газ от Русия. По думите му България е изпълнявала правилно контракта си, само че „ беше решено като политически инструмент да бъде прекратена (газовата връзка)”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР