Беше чудесно да посрещнем над 6000 души в Стоунхендж тази

...
Беше чудесно да посрещнем над 6000 души в Стоунхендж тази
Коментари Харесай

Над 6000 души посрещнаха зимното слънцестоене край Стоунхендж

„ Беше отлично да посрещнем над 6000 души в Стоунхендж тази заран, с цел да отпразнуваме мразовитото зимно слънцестоене. Радваме се, че още 98 500 души гледаха изгрева онлайн онлайн от целия свят. Това беше спокоен празник и макар облачното и бурно начало, хората в действителност се любуваха на яркия изгрев на зимното слънцестоене ", показаха от организацията " Английско завещание ", която се грижи за опазването на обекта.
 

Слънцето изгря тъкмо в 8.09 сутринта локално време, отбелязвайки най-късия ден и най-дългата нощ в годината. В северното полукълбо оста на Земята е наклонена в най-отдалечената от слънцето точка през днешния ден. Предполага се, че слънцестоенето се чества в Стоунхендж от хиляди години.
 

Слънцестоенето е прелестен мотив, при който " Английско завещание " разрешава на хората да се приближат до камъните, които сформират праисторическия монумент в равнината Солсбъри в Уилтшир.
 

Зимното слънцестоене, което се чества по целия свят, е известно също като Юл, празник на светлината и символичното прераждане на слънцето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР