Берое ще има никак нелека задача, ако се съди по

...
Берое ще има никак нелека задача, ако се съди по
Коментари Харесай

Преди Берое - Локомотив Пловдив

Берое ще има по никакъв начин нелека задача, в случай че се съди по историята, в Пловдив, където ще опита да затвърди 4-ото си място в класирането с победа над Локомотив. Двубоят от 25-ия кръг на Първа лига започва в събота от 15 часа в парк „ Лаута ”, като по традиция можете да го наблюдавате минута по минута в Gong.bg, посредством директното предаване на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, а също по този начин и на честотите на Дарик радио.

От много време не сме виждали дубъл на един от двата тима в съперничеството, което по традиция минава при очебийно превъзходство за домакините. Берое за последно реализира 2 победи над Локомотив през сезон 2014/2015, до момента в който за „ смърфовете ” последното сходно достижение датира чак от акция 2001/2002.

Пловдив несъмнено не е най-приятното място за старозагорци. От общо 43 мача под тепетата те са постигнали единствено 6 победи, а загубите им са 29. Със сигурност момчетата на Александър Томаш ще имат спомагателна мотивация да изневерят на традицията, защото в първия мач по-рано през акцията изгубиха от Локомотив с 1:2.

Интересното е, че и двата отбора влизат в мача след първите си провали за пролетта. „ Железничарите ” паднаха с 1:3 от Септември, до момента в който Берое отстъпи с 0:1 против първенеца Лудогорец. В тази връзка всеки от тях би желал да избегне попадането в спиралата на слабите резултати.

Пловдивчани сигурно не могат да разчитат на санкции Димитър Велковски за дуела. Поливаелентният футболист си изкара жълт картон в предния кръг и пропуща срещата. Треньорът Бруно Акрапович пък още би трябвало да се потвърждава пред почитателите, защото под негово управление отборът е постигнал единствено една победа (1:0 над Пирин при подновяването на шампионата през пролетта) и единствено в един случай е вкарал повече от един гол (при 2:2 против Дунав в 20-ия кръг).

За Берое след санкции се завръщат Борислав Цонев и Педро Еуженио, който е съществена фигура за старозагорци дотук през сезона. Ще бъде забавно дали ще забележим в игра против Локомотив легендата на „ черно-белите ” Мартин Камбуров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР