Берое разгроми Ботев (Враца) с 6:0 във втория мач от

...
Берое разгроми Ботев (Враца) с 6:0 във втория мач от
Коментари Харесай

Берое разпиля Ботев Враца у дома и поведе в класирането

Берое разгроми Ботев (Враца) с 6:0 във втория мач от четвъртия кръг на Първа лига. Заралии имаха тотално преимущество и след този триумф излязоха отпред в класирането на българския шампионат. " Зелените " имат 8 точки, с колкото е и Царско село, само че е с по-добра голва разлика. 11:3 за Берое срешу 4:0 за столичани. Ботев падна с една позиция и към този момент е на 11-о място с голова разлика 5:11.

Домакините започнаха доста настъпателно и трайно се настаниха в полето на противника. Те пресираха високо и врачани срещаха съществени проблеми с изнасянето на топката.

Постепенно момчетата на Тони Здравков израниха игарата и за към десетина минути имаха леко преимущество. Но по-късно последва вихрушак пред тяхната врата.

В 24-ата минута Гаюс Макута вкара от близко за 1:0 след пас на Ибрахима Конте. Иван Минчев даде преди този момент страховит извеждащ пас. 8 минути по-късно Минчев удвои след свръхестествен гол след шут от към 30 метра.

Беройци започнаха да се забаляват и се наложи Красимир Костов да прави хубави спасявания. В 42-ата минута Макута вкара второто си попадение след удар през Венцислав Керчев за 3:0.

В началото на второто полувреме резултатът стана 4:0. Алиун Фал стреля тъкмо с глава след хубаво центриране на Стив Фуртадо. Това освободи напълно играта на домакините и те продължиха да натискат.

В 62-ата минута преди малко появилият се Кийлиън Лебон се разписа след хубаво прекъсване на гърди и компактен разстрелващ удар отдясно. В 68-ата минута Алиун Фал предоля Костов след прекрасен извеждащ пас на Октавио и вкара на празна врата за 6:0.

В края играчи и двата тима получиха травми, като се случи запасите Лебон и Радослав Апостолов да престоят на терена единствено по няколко минути.

Така Ботев скапе положителното усещане от първите си срещи. С тази игра Берое може умерено да мисли за нещо съществено в сегашния шампионат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР