Берое продължава да търси централен нападател. Заралии се надяваха да

...
Берое продължава да търси централен нападател. Заралии се надяваха да
Коментари Харесай

Първа лига загуби Бербатов по най-глупавия начин

Берое продължава да търси централен нападател. Заралии се надяваха да убедят мегазвездата на българския футбол Димитър Бербатов да облече зеления екип, само че това по този начин и не се случи. Сега старозагорци са се насочили към друго огромно име в родния футбол - Мартин Камбуров, само че надалеч по-важното в тази ситуация е по какъв начин, кой и за какво провали историческия трансфер на Бербатов в Берое. Още повече, че някогашният футболист на Манчестър Юнайтед даде ясни индикации, че е подготвен да направи този жест към почитателите в България и да поиграе за наслаждение в Първа лига.

Да, но не. Типично по нашенски не оценихме какъв имидж за родната Първа лига е състезател от подобен сан да се подвизава в нея. Иначе притежатели, треньори, а и почитателите постоянно повтарят, че в родния футбол няма пари, тъй като никой не желал да ги хвърля напразно.

Случаят “Димитър Бербатов” е прегледен образец за какво “никой не желае да си хвърля парите”. Идва състезател от международна големина и дава индикации, че е подготвен да играе в Първа лига.

Да, само че излизат избрани хора и стартират да го плюят. Бил изменник и щял да усети нечий яд. Защо? Защото Бербатов не желал да взе участие в пропагандата на някакъв предприемач, който, на всичко от горната страна, даже не го поканил в неговия тим.

Предвид репутацията, с която се употребява Бербатов, най-нормалното нещо бе да не се забърква в непотребни за него разправии и то с хора, чиято известност е меко казано противоречива.

Така, прехвърлянето му тихомълком бе провален. Вместо Бербатов ще гледаме Мапуку, Кубемба и Кампаняро. Имиджът на Първа лига си остава все по този начин отрицателен. Парите в множеството тимове са ъгъл и се появяват единствено по заповед отнякъде, само че в последна сметка множеството от мощните хора в родния футбол са потвърдили, че въобще не им пука. Продължават да употребяват клубовете за агитация и за отбрана на своя бизнес, а дали тимовете им вървят, е въпрос на позиция и увещание на обществото от страна на медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР