Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в Първа

...
Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в Първа
Коментари Харесай

Два мача днес затварят 14-ия кръг на Първа футболна лига

Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в Първа Лига. Двубоят под Аязмото стартира в 20.00 часа.

Домакините ще преследват първа победа и първи гол под управлението на новия си треньор Николай Киров. Наставникът няма да може да употребява централния си нападател Калоян Кръстев, който получи контузия против " орлетата " и през днешния ден няма да може да вземе присъединяване в мача. Очаква се халфът Серкан Юсеин да бъде титуляр против някогашния си отбор.

Атаката на домакините ще бъде водена от голмайстора на тима досега Абубакар Тунгара. Офанзивният халф има 7 гола от началото на сезона. Очаква се Берое още веднъж да работи с трима централни бранители - Тома Фонтен, Стилиян Николов и Димитър Пиргов. Сред титулярите ще се завърне Стив и Траоре.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа най-вероятно ще направи промени в своя състав, защото тимът му се намира в претрупан цикъл от мачове. Словенецът не може да разчита на Доминик Янков, който беше опериран неотдавна. Любопитно е дали наставникът ще заложи на Кирил Десподов, откакто нападателят не игра при успеха над ХИК Хелзинки в четвъртък. Очаква се този път офанзивата да бъде водена от Игор Тиаго.

При триумф през днешния ден Лудогорец ще излезе на второ място във краткотрайното класиране, като изоставането му от водача ЦСКА 1948 ще е единствено точка. Главен съдия на мача в Стара Загора е Валентин Железов.

В другия дуел през днешния ден Локомотив Пловдив приема Славия в един от забавните мачове на 14-ия в Първа Лига. Двубоят на " Лаута " стартира в 17.30 часа.

" Черно-белите " ще се опитат да се реваншират пред своите почитатели за загубата с 1:3 от ЦСКА 1948, която беше първа за тях вкъщи през сезона. Славия също демонстрира постоянни игри, като през седмицата надделя с 2:1 Левски в отсрочен мач.

Треньорът на домакините Александър Томаш ще може да разчита на бразилеца Евандро, който е възобновен и тренира наедно със своите съотборници. Очаква се на върха на офанзивата на пловдивчани да работи Димитър Илиев.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита на Ертан Томбак и Тони Тасев за днешната среща. Двамата имат травми от мача с Левски. Очаква се като десен бек да играе Константин Чешмеджиев, а на мястото на Тасев да се появи Емил Стоев. Възстановен е Ахмед Ахмедов е през днешния ден той най-вероятно още веднъж ще поведе офанзивата на " белите ". Главен арбитър на мача е Георги Гинчев.

В класирането на Първа лига отпред е отборът на ЦСКА 1948 с актив от 30 точки, следван от ЦСКА София с 28, трети е Лудогорец с 26 точки. Левски заема четвърто място с 25 точки. Толкова има и Локо Пд, намирайки се на пета позиция. Черно море затваря първата шестица в подреждането с актив от 24 точки. Славия заема седмо място също с 24 точки и при триумф през днешния ден над Локомотив Пд може да се намести в челото. Същото обаче могат да създадат и " черно-белите ", в случай че завоюват семейството си през днешния ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР