Берое победи ЦСКА с 1:0 в мач от 22-ия кръг

...
Берое победи ЦСКА с 1:0 в мач от 22-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА изпусна златен шанс да скъси дистанцията с Лудогорец

Берое победи ЦСКА с 1:0 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Камбуров от дузпа. Това бе негов гол №250 в елита и той към този момент е единствено на три от върха на Петър Жеков. Треньорът на Берое Димитър Димитров пък счупи върха за най-вече мачове, като ментор в родния хайлайф. Херо към този момент има на сметката си 471 дуела. По този метод той задмина легендата Георги Василев - Гочето, който е с 470.

Берое сътвори първото по-сериозно състояние в мача. Гаюс Макута стреля доста мощно от границата на наказателното поле. Густаво Бусато обаче бе доста добре пласиран и боксира.

В идващите минути домакините опитваха да задържат повече топката и да атакуват последователно, само че по този начин и не заплашиха вратата на ЦСКА. Столичани от своя страна дадоха отговор с две положителни офанзиви, които обаче бяха спрени поради засада.

Четвърт час след началото на срещата Густаво Бусато позволи неприятна неточност, като се опита да улови топката след извеждащо подаване в наказателното му поле, само че я изпусна. За негов шанс тя не попадна на крайник на съперников футболист.

В 17-ата минута " алените " направиха добра офанзива, като Греъм Кери нахлу в пеналта на домакините и опита подаване към собствен съотборник, само че защитник на Берое се намеси чудесно и почисти.

ЦСКА пропусна да поведе в резултата в 19-ата минута. " Червените " получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле. Зад топката застана Греъм Кери, който стреля доста рисково, само че Генадий Ганев съумя да избие. Топката обаче попадна на главата на Пламен Гълъбов, който обаче не откри очертанията на вратата.

В средата на първото полувреме гостите още веднъж заплашиха вратата на Берое. Амос Юга открадна една топка и подаде на Жорди Кайседо. Нападателят напредна добре и опита да върне към собствен съотборник, само че много неопределено.

В 37-ата минута ЦСКА пропусна отлична опция да означи. Пеняранда открадна една топка в центъра на терена и подаде на Амос Юга. Халфът напредна рисково и се получи обстановка четирима на трима в интерес на " алените ". Юга опита да откри Бисмарк Чарлс, само че бранител на Берое с чист шпагат съумя да избие.

Малко по-късно Гаюс Макута още веднъж показва мощния си удар, откакто стреля от фаул от сериозна отдалеченост, само че Бусато още веднъж бе на мястото си и боксира. В 43-ата минута Берое провежда поредна рискова офанзива. Макута изведе Стив Фуртадо по дясното крило. Фланговият футболист центрира на далечната греда, където Джунейт Али не съумя да насочи топката към вратата на Бусато.

Началните минути на втората част бяха много оспорвани, като играта бе много накъсана и рядко се стигаше до нещо по-интересно на терена. В 61-ата минута Густаво Бусато можеше да допусне сериозна неточност, откакто излезе неразчетено да боксира едно центриране в наказателното поле, само че бранител на ЦСКА съумя да почисти.

Пет минути по-късно Греъм Кери стреля рисково от фаул пред наказателното поле, само че Генадий Ганев съумя да избие в корнер.

Гаюс Макута опитва да заплаши Густаво Бусато в 71-ата минута, когато стреля мощно от фаул, само че Бусато улови. В ответната офанзива ЦСКА бе покрай попадение. Тиаго Родригес се озова на добра позиция пред наказателното поле и опитва удар, който бе отразен от Генадий Ганев.

Гостите пропуснаха страхотна опция за попадение в 75-ата минута. Енрике Рафаел центрира в наказателното поле, където няколко футболисти се разминаха с топката и тя попадна на крайници на Жорди Кайседо. Еквадорският нападател стреля доста мощно, само че над напречната греда.

В 81-ата минута Берое сътвори положително състояние пред вратата на гостите. Гаюс Макута навлезе в наказателното поле на " алените ", само че се засуети. В последна сметка той опита удар, който срещна тялото на състезател на ЦСКА.

Само шест минути по-късно старозагорци получиха право да изпълнят дузпа. Алиун Фал бе изведен самичък против Бусато. Вратарят влезе в краката на нападателя и съдията Драгомир Драганов уточни бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сгреши и направи резултата 1:0.

Във втората минута на даденото от съдията продължение ЦСКА стигна до изравнителен гол. След центриране от корнер се получи безредие в наказателното поле и топката стигна до Петър Занев. Опитният футболист я прати в мрежата на Генадий Ганев, само че се оказа, че е бил в засада и попадението не бе зачетено.

В 94-ата минута. Тиаго бе изведен добре от Мено Кох. Португалецът стреля, само че вратарят на домакините мазета в корнер. След ъгловия удар се получи съществено безредие в наказателното поле, което обаче не докара до нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР