Берое излезе с официална позиция относно контролата с Македония (Гьорче

...
Берое излезе с официална позиция относно контролата с Македония (Гьорче
Коментари Харесай

Берое с позиция за мача срещу Македония ГП

Берое излезе с публична позиция по отношение на контролата с Македония (Гьорче Петров), в която се споделя, че само спортът може да пребори експанзията.

Публикуваме позицията на ПФК Берое без редакторска интервенция:

ПФК " Берое " осъжда остро поредицата от случаи на тъпчене на правата на българите и български знаци в Република Северна Македония, както и откровения език на омразата, който се насажда по отношение на тях в нашата съседка. Позицията и дейностите на формалните управляващи в Република Северна Македония също са неприемливи за страна, която има искания да бъде част от Европейския съюз. Нападението над Християн Пендиков е следващ акт на принуждение, който е надалеч от апелите и претенциите за добросъседство и другарство.

Вярно е, че футболът е феномен, който е предназначен да сплотява. ПФК " Берое " смята, че политиката няма място в спорта, само че в тази ситуация няма по какъв начин да сме безучастни към случилото се и по тази причина показваме своето кардинално единодушие с позицията на нашия фенклуб. Призоваваме за разговор и намиране на решение в основаната сложна обстановка.

Важно е обаче да отбележим, че програмата за лагера ни в Турция е направена от спортна организация и утвърдена от клуба, за което има подписани контракти със съответните клаузи и отговорности на страните. ПФК " Берое " ще извърши своите задължения, защото считаме, че в този миг, предвид на обстановката - от спортно-технически и финансов проект - това е единственото рационално решение. Противното, би означавало клубът да заплати финансова наказателна клауза, което значи, че няма да успеем да осигурим нужния бюджет за заплати на всички футболисти и чиновници. В този миг всеки лев е извънредно скъп за клуба. Освен това, в случай че ПФК " Берое " не излезе на терена за този мач ще бъдем пред угрозата да не работим със спортните организации при образуване на лагер за тима, а това безспорно би се отразило в доста аспекти.

Ръководството на ПФК " Берое " обмисляше опцията да бъде отказана тази инспекция още при случилото се с Християн Пендиков, тъй като сме не по-малко българи от всички. Обаче при неналичието на други благоприятни условия, поради късото време за реакция и желанието на спортно-техническия щаб на тима за пълноценна подготовка с най-малко 5 контроли бяхме принудени да допуснем подобен ход.

Отборите на " Берое " и " Македония Гьорче Петров " разделят един хотел и един подготвителен комплекс по време на своя престой в Турция и до този миг по никакъв метод политическата обстановка не е повлияла на нашите взаимоотношения. Надяваме се, че това ще продължи и отсега нататък, тъй като само спортът може да пребори експанзията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР