Bernstein: Инвеститорите на Volkswagen са раздвоени за листването на Porsche ...

Bernstein: Инвеститорите на Volkswagen са раздвоени за листването на Porsche

Bernstein: Инвеститорите на Volkswagen са раздвоени за листването на Porsche

Bernstein: Инвеститорите на Volkswagen са раздвоени за листването на Porsche Близо три четвърти от вложителите считат, че двойната роля на Оливер Блуме може да се отрази отрицателно върху IPO-тоПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Инвеститорите на Volkswagen не са сигурни дали първичното обществено предложение (IPO) на марката спортни коли Porsche би трябвало да се състои, откакто предходната седмица бе оповестена смяна в управлението на немския тръст, сочат данни от изследване на Bernstein, представено от Ройтерс.

Сред 58 вложители, взели участие в анкетата, 42% са дали своят вот в поддръжка на листването на Porsche AG, до момента в който други 41% са били срещу.

Миналата седмица бордът на шефовете на Volkswagen реши да отстрани Херберт Дийс, проектант на най-големите старания на автомобилния бранш за електрификация, от поста основен изпълнителен шеф. Неговата позиция ще вземе ръководителят на Porsche Оливер Блуме.

Близо три четвърти от вложителите считат, че скорошната двойна роля, която Оливер Блуме ще поеме като началник на групата и на Porsche, ще се отрази отрицателно върху листването.

Според 63% от интервюираните изненадващата промяна може да натежи на представянето на акциите, до момента в който други 22% считат, че може да го усъвършенства.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg