Берлин се е справил с последствията от миграционната криза от

...
Берлин се е справил с последствията от миграционната криза от
Коментари Харесай

Меркел: Германия се справи с последствията от миграционната криза от 2015 г.

Берлин се е справил с следствията от миграционната рецесия от 2015 година. Това казва в изявление за Deutsche Welle изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел. 

В разгара на миграционната рецесия от 2015 година Меркел сподели фраза, която се трансформира в фетиш: „ Ние можем да се оправим “. Редица политици и специалисти обаче показаха мнение, че Германия не е в положение да „ претопи “ подобен брой мигранти. „ Но видяхме, че не всичко вървеше безпрепятствено “, добави тя, припомняйки „ нещастните произшествия “, по-специално събитията от новогодишната нощ на 2016 година в Кьолн, когато дами бяха атакувани най-вече от мигранти.

„ Но ние, несъмнено, към момента не сме се справили с премахването на аргументите, които карат хората да станат бежанци, към момента не сме съумели да осигурим единна система за леговище за мигрантите в Европа. Все още нямаме открит баланс сред страните на генезис и страните на предназначение, към момента имаме доста да създадем във връзка с помощта за развиване и законната миграция “, споделя Меркел пред изданието, представено от Агенция „ Фокус “.

Канцлерът призна, че Европейски Съюз сега изпитва „ напън от мигранти от Беларус “. „ Знаем, че би трябвало на първо място да приказваме със страните, от които летят самолетите до там “, счита тя. 

Миграционната рецесия и пандемията са „ най-големите провокации “ за Меркел като канцлер. „ Едната е идването на доста бежанци, което не бих желала да нарека рецесия, тъй като приказваме за хора. Но както и да е, имаше напън от бежанци от Сирия и други страни в района. А в този момент има пандемия. Това са може би тези [кризи], в които беше ясно, че те засягат директно хората, че имате работа с човешките ориси. Това беше най-голямото предизвикателство за мен “, показва Меркел. 

„ Винаги съм се опитвала да подсилвам интернационалните организации, МВФ, Световната банка, Световната комерсиална организация и други “, сподели Меркел и означи, че единствено дружно могат да бъдат решени световните проблеми. 

Засягайки темата за миграцията, Меркел се спря на обстановката в Либия, като напомни, че е била остро подложена на критика за това, че Федерална Република Германия се въздържа от присъединяване в интервенцията на НАТО. „ Но аз доста, доста се съмнявах, че това, което ще се случи след [Муамар] Кадафи, ще бъде по-добре. Сега стана ясно, че това е грамаден проблем за международната общественост. Сега прилежащите страни би трябвало да се оправят с това. Затова е значимо да се възвърне държавността в Либия, да се подсигурява, че Либия принадлежи на самите либийци, и в това време да се реализира стабилизиране на страните от района “, счита Меркел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР