Берлин. Само седмица преди срещата на върха на Европейския съюз

...
Берлин. Само седмица преди срещата на върха на Европейския съюз
Коментари Харесай

Седмица преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София: Ангела Меркел приема в Берлин лидерите на Косово и Босна и Херцеговина

Берлин. Само седмица преди срещата на върха на Европейския съюз и страните от Западните Балкани, която ще се организира в българската столица София, канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел ще одобри в Берлин водачите на Косово и на Босна и Херцеговина, отбелязва новинарският портал 24matins.de .
Първи посетител на Меркел ще бъде косовският президент Хашим Тачи, който ще бъде посрещнат в Канцлерството в Берлин към 17:30 часа локално време. След това Меркел ще одобри тримата членове на Председателството на Босна и Херцеговина - босненският Бакир Изетбегович, сръбският Младен Иванич и хърватският Драган Чович (19.00 часа).
Дебатите на Меркел ще се проведат пред срещата на върха на Западните Балкани в София идната седмица в четвъртък, която ще се занимава с връзките сред Европейски Съюз и страните от района. От редакцията означават, че за разлика от останалите страни в района, Косово и Босна и Херцеговина изостават в доближаването си с Европейския съюз. Двете балкански страни нямат вероятност за участие в Европейски Съюз в обозримо бъдеще.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР