Берлин. Решението по темата за миграцията може да бъде само

...
Берлин. Решението по темата за миграцията може да бъде само
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева и германският ѝ колега Хайко Маас се обединиха около мнението, че решението на миграцията може да е само общоевропейско

Берлин. Решението по тематиката за миграцията може да бъде единствено общоевропейско - към това се сплотиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и немският федерален министър на външните работи Хайко Маас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Захариева беседва със своя сътрудник в Берлин, където е на публично посещаване.
“Радвам се, че водачите от Европейски Съюз оцениха напъните на България по миграцията и поддържаха намирането на общоевропейско решение ", съобщи Екатерина Захариева. " Няма по какъв начин всяка страна да се пробва да се оправя сама - това е общ проблем. Фактът, че водачите съумяха да реализират единогласие на Европейския съвет с доста явен проект, значи, че въпреки всичко даже и в сложни моменти ние съумяваме да бъде обединени дружно. Едностранни дейности не са положителни освен за страната, която ще ги ползва, само че и за целия Европейски Съюз ”, добави тя.
Българският първи посланик напомни, че по българската граница няма миграционен напън. Тя означи главните акценти, които са значими за намирането на решение съгласно България - затваряне на външните граници на Съюза, продължение на съглашението с Турция, центрове отвън Европа и бързо връщане на противозаконните мигранти.
“По тематиката миграция е допустимо единствено европейско решение, не може да има национално решение. Благодарим на България и на Екатерина за напъните това да може да се реализира ”, посочи и министър Хайко Маас.
Германският посланик поздрави Захариева за сполучливото осъществяване на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
“Ние всички сме доста впечатлени от това, което вие постигнахте. Забележителни достижения, които не бяха лесни. Поздравяваме ви за триумфите по вашите тематики, изключително по разширението след Срещата на върха в София. Без вашите старания нямаше да може да се реализиран заключенията на Съвета “Общи въпроси ” за Република Македония и Република Албания ”, посочи Хайко Маас.
“Благодаря за оценката и за поддръжката, която чувствахме от самото начало. Постигнахме значително по много разделящи досиета. Границите на сигурността на Европейски Съюз не са външните граници на Европейски Съюз, а включват и Западните Балкани ”, сподели Екатерина Захариева.
На журналистически въпрос по кое време най-накрая България ще бъде призната в Шенген, откакто още през 2011 година е изпълнила техническите критерии, министър Маас съобщи: “Ние поддържаме пълноценното ви присъединение в Шенген. Признаваме напъните на България за всичко, което сте подхванали в тази връзка и споделих ясно на моята колежка, че ви поддържаме. ”
Двамата първи дипломати разискаха и отличните двустранните връзки. Догодина се навършват 140 години от определяне на дипломатически връзки сред двете страни.
“Германският бизнес се усеща добре в България и мога да ви уверя, че има цялостната поддръжка на държавното управление ”, сподели Захариева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР