Берлин. По-голямата част от гражданите на Германия подкрепят забраната за

...
Берлин. По-голямата част от гражданите на Германия подкрепят забраната за
Коментари Харесай

SZ: Внушително мнозинство от германските граждани подкрепя забраната за изяви на Реджеп Тайип Ердоган в навечерието на срещата на Г-20

Берлин. По-голямата част от жителите на Германия поддържат възбраната за изяви на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в навечерието на срещата на „ групата на двайсетте “ в Хамбург. Това демонстрират резултати от изследване на изследователския център YouGov, представени от баварския вестник Die Sueddeutsche Zeitung.
Внушителните 84 % от германците са на мнение, че решението на Берлин да осуети обществена среща сред Ердоган и турските му сънародници във Федерална Република Германия е „ доста положително “. Едва седем на 100 от респондентите са дали отговор, че мярката е „ доста неприятна “ или „ по-скоро неприятна “.
Държавният глава на Турция е предстоящ посетител на срещата на Г-20, която стартира в петък, 7 юли, в северния ханзейски град. Германското държавно управление отхвърли негова обществена изява още предходната седмица. В понеделник стана ясно, че организирането на сходно мероприятие в някое от консулствата на Турция в страната също няма да бъде признато.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР